EÜ, afetzedelere psikolojik destek veriyor

EÜ, afetzedelere psikolojik destek veriyor

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde toplanan Ege Üniversitesi senatosu, hem bölgeye yapılacak yardımlar hem de depremden etkilenen öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına hızlı kararlar alarak uygulamaya koydu.

Tüm ülkeyi yasa boğan, eşine az rastlanır bir felaketin yaşandığını dile getiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Depremin ilk gününde senatomuzla olağanüstü toplanarak bir takım kararlar aldık. Öncelikle deprem bölgesinde ikamet eden, depremden doğrudan veya dolaylı yoldan etkilenen öğrencilerimizle tek tek iletişime geçerek ihtiyaçlarını sorduk. Maalesef, bu felakette kaybettiğimiz öğrencilerimiz de oldu. İzmir depreminde edindiğimiz tecrübe ile bölgeye destek olmak adına İçişleri Bakanlığımız, İzmir Valiliğimiz ve AFAD koordinasyonunda ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattık. Üniversitemizin idari-akademik tüm mensupları ile tek yürek olarak yardımlarımızı deprem bölgesine koordineli bir şekilde günbegün aktarıyoruz. Özellikle depremin ilk günlerinde önemli ihtiyaçlardan biri olan kan bağışı konusunda da bir kampanya düzenleyerek Kızılay bünyesindeki kan merkezlerine adeta akın ettik. Böylesine büyük bir felaketten ancak el birliği ve yardımlaşma ile çıkılacağının bilinciyle hareket ettik” diye konuştu.

ege-77.jpg

“BÖLGEYE SAĞLIK PERSONELİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Üniversite olarak bölgeye sağlık personeli desteği sağladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Bölgede yeterli sağlık personelinin bulunması gerekliliğinin bilincinde olarak ilk etapta 29 sağlık çalışanımız, Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonu ile afet bölgesinde yer alan İskenderun Devlet Hastanesine gönüllülük esasıyla giderek burada tedavi hizmeti verdiler. Daha sonra 15 hemşire, 4 çocuk cerrahı, 2 plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahı ile 1 anestezi uzmanından oluşan 22 kişilik yeni bir sağlık ekibi ve 6 hemşire, 8 hekimden oluşan 14 kişilik pediatrik destek ekibi bölgeye ulaştı. Toplamda 65 sağlık çalışanımız, deprem bölgesinde afetzede vatandaşlarımıza hizmet sağlık hizmeti sundu. Fedakârca depremzede vatandaşlarımızın tedavilerini gerçekleştiren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“AFETZEDELERE PSİKOLOJİK DESTEK”

İzmir’e gelen depremzedeler için sağlık hizmeti ve psikolojik destek sunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Deprem bölgesinden gerek ambulans uçakla hastanemize getirilen gerekse kendi imkanlarıyla başvuran depremzedelerimizin tedavileri ivedilikle gerçekleştirildi. Üniversitemiz bünyesinde afetten etkilenen çocuk ve erişkinlere üç farklı birimde psikolojik destek veriyor. Afetzede vatandaşlarımız; Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Biriminden, Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde yer alan Afet ve Psikolojik Travma Polikliniğinden, çocuklar için ise Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Afet ve Psikolojik Travma Çocuk Polikliniğinden randevu gerekmeksizin yararlanabiliyorlar. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesinde açılan Afet Polikliniğinde depremzede yetişkin ve çocuklar yine randevusuz muayene olabiliyorlar. Tüm imkanlarımızı depremzede vatandaşlarımızın için seferber ediyoruz” diye konuştu.

Deprem bölgesindeki yapıların incelenmesi için bölgeye bir ekip gönderdiklerini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümümüz hocalarından oluşan ekip, depremden etkilenen illerimize giderek buradaki yapılarda incelemelerde bulundular. Ekibimiz, depremde yıkılan, hasar gördüğü halde yıkılmayan ve sağlam kalan yapıları inceleyerek gözlemlerini aktardılar. Yeni görevlendirdiğimiz inşaat mühendislerimizden oluşan bir diğer ekibimiz de bölgedeki incelemelerini sürdürüyor. Ekiplerimize yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

YÖK’ün uzaktan eğitim kararı doğrultusunda çalışmalarına yön verdiklerini söyleyen Prof. Dr. Budak, “Yükseköğretim Kurulu’nun 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar döneminin ilk etapta uzaktan eğitim yoluyla devam etmesine ve nisan ayında hibrit sürecin değerlendirilmesine yönelik kararı neticesinde üniversitemiz yetkili organlarında gerekli değerlendirmeleri yaparak online eğitime başladık. Güçlü teknolojik altyapıya sahibiz. Üniversitemiz, uzaktan eğitimde önemli bir tecrübeye ve donanıma sahip. Pandemi sürecinde bu altyapımızı kullanarak hiçbir öğrencimize mağduriyet yaşatmadık. Pandemide olduğu gibi şimdi de hiçbir öğrencimize mağduriyet yaşatmayarak eğitim öğretimimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Bu süreçte tüm dijital gücümüzle öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin öneminin kat kat arttığı bir dönemden geçildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Budak, “Yaşadığımız afet, asrın felaketi olarak nitelendiriliyor. Halkımızın genlerinde yer alan yardımlaşma geleneği ile devlet-millet el ele bu felaketin de üstesinden geleceğimize inancım tam. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.