Euro 2024 öncesi Türkiye’ye büyük şok!

Euro 2024 öncesi Türkiye’ye büyük şok!

14 Haziran 2024 ile 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek 24 takımdan biri de Türkiye!

Milli takımımız, Euro 2024 F grubu içerisinde kendine yer buldu. Rakipleri arasında turnuvanın favorilerinden biri Portekiz’in yanı sıra Çekya ve Gürcistan da var.

KENAN YILDIZ’IN SAKATLIĞI CAN SIKTI

Türkiye grubu Euro 2024, bazı genç oyuncuların kendilerini göstermeleri açısından önemli bir fırsat olacak. Bahsettiğimiz isimlerden biri de Kenan Yıldız! 2005 doğumlu oyuncu, teknik direktör Vincenzo Montella’nın gözdeleri arasında yer alıyor. İtalyan antrenör, 19 yaşındaki oyuncuyu her halükarda 26 kişilik turnuva kadrosuna alacak. Ona ilk 11’de görev vermeyi düşünen Montella, oyuncuyu forvet arkası ya da santrafor pozisyonunda değerlendirebilir. Söz konusu durum, Türkiye’nin Euro 2024 F grubu liderlik hedefi için de önem taşıyor.

528902.jpg

Yakından takip edenlerin bildiği üzere Kenan Yıldız, İtalya’nın dev kulüplerinden Juventus’ta forma giyiyor. Genç yaşına ve takımının güçlü kadrosuna rağmen sıklıkla forma şansı bulan oyuncu, Euro 2024 öncesinde şanssız bir sakatlık yaşadı. Juventus’un idmanı sırasında omzundan sakatlandı. Oyuncunun durumuna dair net bir açıklama yapılmadı. Futbolseverler, Türkiye grubu Euro 2024 en önemli isimleri arasında gösterilen Kenan Yıldız’ın en kısa sürede iyileşmesini temenni ediyor.

KENAN YILDIZ KİMDİR?

4 Mayıs 2005 tarihinde Almanya’nın Regensburg şehrinde dünyaya gelen oyuncu, 1.87 boyundadır. Her iki ayağını da etkili bir şekilde kullanır. Forvet arkası, sağ ve sol kanat pozisyonlarında forma giyer.

Euro 2024 F grubu genç yetenekleri arasında yer alan Kenan Yıldız, futbola doğduğu şehrin takımı SV Sallern Regensburg’da başladı. 2012/2013 sezonunun başında Bayern Münih altyapısına transfer oldu. Alman kulübünün tüm alt yaş kategorilerinde forma giyse de A takıma yükselmeyi başaramadı. 2022 yılının Temmuz ayında Juventus U19 takımına transfer oldu.

2023/2024 sezonu öncesinde A takıma yükselen Kenan Yıldız, milli formayı Türkiye grubu Euro 2024 öncesinde beş kez giydi. Özellikle Almanya ile oynanan özel maçta attığı golle dikkatleri üzerine çekti. Potansiyelli bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.