Facebook yeni reklam politikası ile gündemde!

Facebook yeni reklam politikası ile gündemde!

Bilindiği üzere Facebook, geçtiğimiz Nisan ayında reklam politikaları üzerine bir dizi değişiklik yapmıştı.

Bilindiği üzere Facebook, geçtiğimiz Nisan ayında reklam politikaları üzerine bir dizi değişiklik yapmıştı. Özellikle siyasi içerikli reklam odaklı yapılan bu düzenlemede kimlik onay mekanizması devreye sokulmuştu. Kasım ayında yapılacak ABD Kongresi ara seçimlerine katılacak adayların sosyal medya devine reklam verebilmesi için kimlik ve konum doğrulaması zorunluluğu gelmişti.

Bu kimlik ve konum bilgilerinin tüm seçmenlere gösterileceği ve bilgilerin 7 yıllık bir süreç içerisinde saklanacağı bu yeni reklam politikası ilk etapta olumlukarşılanmıştı. Siyasi reklam verenlerin yaş ve cinsiyet gibi bilgilerinin de doğrulanıp paylaşılacağı sistemde, seçmenler şeffaflık platformu üzerine kurulu bir reklamcılık düzeninden dolayı memnun kalmıştı.

Ancak Kasım ayı yaklaşırken bu yeni reklamcılık sisteminde bazı aksaklıklarmeydana geldiği ortaya çıktı. Siyasi adaylar yapmış oldukları reklam başvurularının onaylanmadığından yakınmaya başladı. Tüm istenilen bilgi ve belgeleri kurallara uygun bir şekilde sosyal medya yönetimine sundukları halde yasaklandıklarını öğrenen reklam verenler, sosyal medya hesaplarından bu durumu seçmenleriyle paylaşmaya başladı.

Siyaset dünyası için de Facebook reklamları oldukça önemli!

Mississippi‘den bir siyasi aday olan E. Brian Rose, düne kadar Facebook’un kampanya stratejisinin önemli bir parçası olduğunu söyledi. Yüzlerce demografik hedefte yer alan seçmenleri etkilemek için sosyal medya reklamlarını kullanan Rose, resmi sayfasında 6.000’den fazla takipçi topladı. Bugüne kadar Rose, kampanyası için bu site üzerinden 500 farklı reklam verebildi. Ancak reklam almaya devam etmek istediğinde yönetimden gelen bir mesajla adeta yıkıldı.

Rose, kimliğini doğrulayan çevrimiçi formları doldurduğu ve bugüne kadar yüzlerce onaylı reklam verebildiği halde, site yönetimi kendisine yetkisizlik kararı çıkartarak reklam verebilmesini engellemiş oldu. Bir başka aday Richard Boyanton da reklam kampanyalarını TV’den yürütmek yerine Facebook üzerinden devam ettirmek istediğini ancak konum ve kimlik bilgileri doğru olduğu halde site yönetiminden engel yediğini belirtti.

Gelen onlarca şikayete rağmen Facebook’tan herhangi bir yorum veya cevap alınamaması akıllarda bir çok soru işareti bıraktı. Çok masum duygularlabaşlattığı bu siyasi reklam politikası Facebook’un başını her an belaya sokacakgibi görünüyor. Siyasi adaylar bu reklam politikasındaki aksaklıkların bir an önce giderilmesini ve kampanya süreçlerinin sekteye uğramamasını talep ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.