Fındıkta patoz zamanı geldi

Fındıkta patoz zamanı geldi

Geçen haftalarda hasadına başlanan ve harmanlara getirilen fındık, patoz ile ayıklanmaya başladı.

Doğu Karadeniz'in en önemli geçim kaynaklarından birisi olan fındık, resmi olarak Ağustos'ta toplanmaya başlandı. Bu yıl hasada erken başlayan üreticiler, fındıklarını harmana getirerek patoz ile kabuğundan ayırmaya başladı. Geçen yıl 350 TL olan patozun saatlik çalışma ücreti, bu yıl bin TL oldu.

aw696943-06-001.jpg

Ordu'da fındık patoz işi ile uğraşan Metin Çelik, “Çok şükür sezon güzel geçiyor. Çalışmak durumundayız, müşterilerimize yetişmeye çalışıyoruz. Yaklaşık 10 yıldır bu işi yapıyorum. Burayı tamamladıktan sonra farklı bir harmana gideceğim. Şuan günlük yaklaşık 10 saat çalışıyoruz, daha az olduğu zamanlar da oluyor. Yaklaşık bir ay süre daha devam edeceğiz. Fındık işinde yılda bir aydan fazla çalışıyoruz. Gece-gündüz demeden vatandaşlara hizmet ediyoruz. Kimi zaman yorgun düşüp uykusuz kalıyoruz ancak işimize devam ediyoruz. Bu sene patoz fiyatları saatlik bin TL olarak belirledik, geçtiğimiz yıl 350 TL civarındaydı” dedi.
Cengiz Ürel de TMO tarafından fiyat açıklanmasına rağmen manavların fındık fiyatlarını açıklamadıklarını, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

aw696943-07-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.