Yeni başkana haciz şoku!

Yeni başkana haciz şoku!

İzmir’in turistik İlçelerinden Foça’nın Belediye binasında makam masaları ve koltukları dahil olmak üzere icradan haciz işlemi yapıldı.

Edinilen bilgiye göre Kordon Yolu projesi yüzde 90’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 10’u Foça Belediyesi tarafından karşılanmak üzere CHP’li Fatih Gürbüz’ün başkanlığı döneminde Yavuz Kardeşler İnşaat firmasına ihale edildi. Kordon Yolu tamamlandı ancak Foça Belediyesi ödemeleri yapmadı. Bunun üzerine firma yasal işlem başlattı. 31 Mart 2024 tarihinde aynı partiden belediye başkanı olarak seçilen Saniye Bora Fıçı bir taraftan aylardır ödenmeyen işçi ve çalışan maaşları için çözüm ararken diğer taraftan tedbir yada bloke koyan alacaklılarla boğuşmaya başladı. Adı geçen firmaya ödemeler yine yapılamayınca icradan haciz işlemi için bugün firma avukatları ve haciz memurları belediyeye geldi. Belediye yetkilileri nezaretinde alacak karşılığı mal tespiti yapmaya başladı. Tespite Belediye Başkanı makam masası, sandalye ve koltuklar dahil edildi. Bir süre Foça Belediyesi avukatları ile konuyu görüşen ve bir miktarda olsa ödeme yapılmasını isteyen firma avukatları, belediyenin ödeme yapamayacaklarını istedikleri eşyayı alıp haczedebileceklerini belirtmesi üzerine tespit ettiklerini eşyaların fotoğraflarını çekip belediye binasından ayrıldılar.

kordon-yolu-3.jpg

Foça Belediyesi’nin ödemesi gereken toplam miktarın 600 bin lira civarında olduğu ancak ödeme yapılmayan iki yılı aşkın süre için gecikme faizleri, dava harçları ve avukat ücretleriyle milyonlarca liraya ulaştığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak Foça Belediye Başkanlığı’ndan Başkan Saniye Bora Fıçı imzasıyla yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bugün belediyemizden geçmiş dönem alacakları olan bir firma, avukatları aracılığıyla belediyemizin makam odasında bulunan masa ve koltuklarına haciz işlemi uygulamak istemiştir.

İlçemizin güncel sorunlarını bilerek ve yine tüm bu sorunları çözmek için 2 ay önce seçildiğim başkanlık görevimde tüm eksikliklere, maddi yetersizliklere ve belediye kurumsallığından uzak alışkanlıklara karşı çözüm bulmaya sonuna kadar kararlıyım.

saniye-bora-fici.jpg

NE MAKAM ARACI NE DE MAKAM ODASININ KOLTUKLARI İŞÇİLERİMİZİN MAAŞINDAN DAHA ÖNEMLİ DEĞİLDİR!

2022 yılında çalışmasını tamamlayan ancak ödemesinin tamamını alamamış olan firma, ilk olarak 2023 yılında Foça Belediyesi makam aracına haciz işlemi uygulamış. Bugün de tamamlanmayan ödemeyle ilgili olarak alacaklı müteahhit firmanın avukatı ve icra görevlisi belediyemize gelerek makam odasında haciz işlemini gerçekleştirmek istemişlerdir.

Bu haciz işlemine karşı, odanın kapısını sonuna kadar açmış bulunmaktayım. Çünkü 4 aydır maaşlarını alamayan mesai arkadaşlarımızın emeklerinin karşılığı şu an her türlü ödemeden önceliklidir ve ne makam aracımız ne de makam odasının koltukları onların emeğinden daha değerli değildir.

Yapılan görüşmelerin sonucunda alacaklı müteahhit firma, avukatı aracılığıyla belediye başkanı makam odasındaki mobilyaları bugün haczetmek istese de, belediye bünyesinde yeni kurduğumuz hukuk biriminde görevli avukatlarımızın tespitleri ve itirazları sonucu hukuki şartları gerçekleşmemiş bir haciz işlemi yapılamamıştır.

Bilmenizi isterim ki; devraldığım bu zorlu koşullar ve şahsıma yapılan tüm haksız saldırılar çalışma hırsımı ve Foça’mıza olan sorumluluk bilincimi güçlendirmektedir. Foça Belediyesi şeffaf, adil, iyi bir yönetim anlayışıyla bu sorunların hepsini çözebilecek kadar güçlüdür ve çözecektir.”

hacze-konu-masa-sandalyeler-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.