Fuarda 3 tavuk, 5 bin 500 TL’ye satıldı
Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı, Türkiye’nin dört bir yanından süs tavukları yetiştiricilerini misafir etti.
Fuar kapsamında yapılan mezatta Şili kökenli Ameraucana cinsi iki tavuk ve bir horoz tam 5 bin 500 TL’ye alıcı buldu
“Hayvancılığın Düğünü” Afyonkarahisar’da yapıldı. Mermerin, termalin, zaferin ve lezzetin merkezi olan Afyonkarahisar 4 gün boyunca Türkiye’nin Hayvancılık Fuarı, Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Elit Fuarcılık Hizmetleri tarafından organize edilen fuar Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın yaptırdığı Türkiye’nin ilk canlı hayvan borsası olma özelliğine de sahip olan Afyonkarahisar Canlı Hayvan Borsası’nda gerçekleşti. 4 gün boyunca çoban ateşlerinin yandığı fuara, 95 firma ve 250 marka katıldı. Binlerce ziyaretçinin 4 gün boyunca doldurduğu alanda gerçekleştirilen etkinlikler ise fuarı tam bir panayır alanına dönüştürdü.
Fuarda en dikkat çeken etkinliklerden biri de süs tavukları mezadı oldu. Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Derneği’nin organizasyonunda gerçekleşen mezatta Şili kökenli Ameraucana cinsi iki tavuk ve bir horoz tam 5 bin 500 TL’ye alıcı buldu.
“Bu tavuklar için evini satanlar var”
Afyonkarahisar Süs Tavukları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Özcan Çetin, süs tavukçuluğunun bir tutku olduğunu söyleyerek, “Bugün sanatçılardan iş adamlarına, milletvekillerinden bürokratına kadar birçok kişi bu süs tavuklarına ilgi duyuyor. Kimi insan saatlere ilgi duyar, kimi elmaslara, kimi ise arabalara. Bizlerin de ilgi duyduğu şey işte bu birbirinden güzel süs tavukları. Ben bu tavukları çocuğundan ayrı tutmayan, bu tavuklar için arabasını, evini satan insanlar tanıdım. Dediğim gibi bu bir tutku.
İşte bizler de bugün burada, Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nda Türkiye’nin dört bir yanından süs tavukçuluğuyla ilgilenen kardeşlerimiz ve arkadaşlarımızla buluştuk ve bir mezat gerçekleştirdik. Derneğimiz yararına yapılan bu mezatta Şili kökenli Ameraucana cinsi iki tavuk ve bir horozumuz 5 bin 500 TL’ye alıcı buldu. Tabii bu rakamlar değişiyor. Bazı zamanlarda tek bir tavuğun 10 bin TL’ye satıldığına da şahit oluyoruz” dedi.
Özcan Çetin, süs tavuklarına yurt dışında çok daha büyük bir ilgi olduğunu da ifade ederek, “Süs tavukçuluğu Türkiye’de yurt dışına oranla daha yeni gelişiyor diyebiliriz. Ancak yine de kısa bir süre içerisinde çok yol kat edildi. Süs Tavukları Yetiştiricileri Dernekleri bir federasyon çatısı altında toplandı” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.