Gazeteci Mevlüt Kömür: Hukuk önünde hesaplaşacağız!

Gazeteci Mevlüt Kömür: Hukuk önünde hesaplaşacağız!

Öncüşehir İmtiyaz Sahibi Mevlüt Kömür, hakkında yapılan argo ve hakaret içerikli yorumlara cevap verdi. Kömür, “Biz karakterimiz ve duruşumuz gereği bu tip yorumlara aynı şekilde cevap vermeyeceğiz. Hukuk önünde hesaplaşacağız” dedi.

Öncüşehir İmtiyaz Sahibi Mevlüt Kömür, hakkında yapılan yorumlara cevap verdiği bir basın açıklaması yayınladı.

Kömür açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“KEM SÖZ, KALP AKÇE SAHİBİNİNDİR!”

"16 Ekim Çarşamba günü ‘'Öldüren kadar ölende suçlu' diyen ve bu sözler nedeniyle disipline verilen ve yine bu nedenle partisinden istifa etmek durumunda kalan meclis üyesi Latif Aydemir bir gönderi paylaştı.

Aydemir, gönderisine bazı fotoğraflar ekleyerek, “Şu Üç Günlük Dünyada Bizleri Üç Gündür Yalnız Bırakmayan Arayıp Mesaj Atan Binlerce Gerçek Dost Ve Arkadaşlarıma Sonsuz TEŞEKKÜRLER…” sözleriyle yayınladı.

Yayınlanan fotoğrafların içinde yer alan isimlerden biri de mevcut AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Tarkan Düzman’dı.

Böylesine tepki alan bir olayda İlçe Başkanının tutumu oldukça manidar geldiği için meslek dürtüsüyle bir haber yazdık ve bunu yine aynı gün yayınladık.

Şunu da belirtmek isterim ki haberi yayınlamadan önce Düzman’ı aradım ama kendisinin işleri olması sebebiyle bir iletişim haline giremedik.

Sonrasında görsellerinde yer aldığı haberimizi yayınladık.

Haberin yayınlanması sonrası maalesef ki hiç tasvip etmediğim ve asla da etmeyeceğim bazı argo içerikli yorumlara maruz kaldık.

Bir şeyi de özellikle belirtmek isterim ki; bizim haber içine koyduğumuz görseller direk Aydemir’in paylaştığı görsellerdir. Eski fotoğrafları bulup da koymak ve asparagas haber yapmak gibi bir üslubumuz asla ve kati olmamıştır, olamaz da.

Haysiyetimiz ile çıktığımız bu yolculuğumuz yıllardan beri aynı şiarla devam etmektedir. Ama bu kavramı bilmeyen insanlara ders vermek gibi bir niyetimizde olmayacaktır.

Ama maalesef ki daha okuduğunu anlayamayan ve gördüğünü doğru yorumlayamayan bazı kişi ve kişilerin yorumlarını hayretler içinde okumaktayız.

Ancak olay anlattığımdan ibarettir ki bahsi geçen meclis üyesinin paylaşımı da hala sosyal medya hesabında yer almaktadır.

Yorum yapanların içinde AK Parti Bayraklı Belediye Meclis Üyesi ve ilçe yöneticilerinin de yer alması ayrı utanç verici bir olaydır.

Ancak kötü ve hakaret içerikli yorum paylaşan bir şahsa da değinmeden edemeyeceğim.

Kendisi AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığının avukatı olan Yakup Gülcan’dır.

Kendisinin yorumunu sizlerden özür dileyerek eklemek durumundayım.

Gülcan paylaşımında, 'Bir takım, onur ve haysiyetini bitpazarı tezgahında satışa çıkarmış ismiyle müsemma kömür zihniyetlere karşın doğru ve dürüst habercilerin varlığını görmekten mutluyuz' ifadelerini kullanmıştır.

Bu yorum hukuk adına utanç vericidir. Avukatlık gibi onurlu bir mesleği icra eden birinin bu tarz laflar kullanmasını kabul edemiyorum.

Ki maalesef kendisi geçtiğimiz zamanlarda gazetemize gelerek yayın konuğumuz olmuştur. Sanırım o zaman iyi gazeteciydik ama bazı durumlar değiştiğinde kötü gazeteci olduk.

Üstüne üstlük Gülcan’ın çekinmeden hukuk sopasını göstererek ‘sizi dava edeceğim’ gibi tehditkar mesajlar atması da ayrı bir olaydır.

Unutmamak gerekir ki kötü söz sahibinindir.

Biz karakterimiz ve duruşumuz gereği bu tip yorumlara aynı şekilde cevap vermeyeceğiz ama hukuk önünde hesaplaşacağımızı da bildirmek isterim."

komurden-hakkindaki-yorumlara-cevap-hukuk-adina-utanc-verici.jpeg

komurden-hakkindaki-yorumlara-cevap-hukuk-adina-utanc-verici-yakup-gulcan.jpeg

komurden-hakkindaki-yorumlara-cevap-hukuk-adina-utanc-verici-3-001.jpeg

komurden-hakkindaki-yorumlara-cevap-hukuk-adina-utanc-verici-2-001.jpeg

komurden-hakkindaki-yorumlara-cevap-hukuk-adina-utanc-verici-1.jpeg

unnamed.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.