Gaziemir'de 2 yıldır bekleyen plana jet onay!

Gaziemir'de 2 yıldır bekleyen plana jet onay!

Gaziemir ilçesi Sakarya Mahallesi'nde yer alan özel sağlık tesisi ile ilgili 2 yıl önceki İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda 1/5000 ölçekli nazım imar planı onaylanan alan ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Gaziemir ilçesinin Sakarya Mahallesi'nde yer alması planlanan özel sağlık tesisi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

2 yıl önce gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis oturumunda 1/5000 ölçekli nazım imar planı onaylanan alanda özel sağlık tesisi yapılması ile ilgili plan çalışmaları yapılıyor ancak mevcut özel sağlık tesisi ile yeni yapılacak bina arasında yan bahçe olacak şekilde hazırlanan kitle etüdünü içeren 1/1000 ölçekli plan hastaların ameliyat ve müdahale sonrası sedye ile açık alana çıkmak zorunda olmaları sebebiyle sağlık ve hijyen kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle bekletiliyordu.

8 Temmuz gününde gerçekleşen oturumda sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak onaylanmış kitle etüdü doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planları oy birliği ile kabul edildi.

NAZIM İMAR PLANI 2022 YILINDA KABUL EDİLMİŞTİ

Alanın 1/5000 ölçekli nizam imar planları 11 Nisan 2022 yılında gerçekleştirilen meclis oturumunda gündeme gelmiş; komisyon görüşmeleri sonrası önerge 12 Mayıs 2022 tarihli meclis oturumunda oy birliği ile kabul edilmişi.

Raporda yer alan ifadeler ise şöyle;

“Yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında, Gaziemir ilçesi, Sakarya Mahallesinde "Özel Sağlık Tesisi" kullanımındaki 1431 ada, 8 parsel ile parselin batısında yer alan ve "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" kullanımında kalan 1431 ada, 9 parselin birleştirilerek, "Özel Sağlık Tesisi" olarak düzenlenmesine yönelik, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişiklik önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık - Çevre ve Sağlık Komisyonları Raporu”

BİTİŞİK PLANA ONAY

2022 yılında 1/5000 ölçekli plan doğrultusunda alanın yanında bulunan mevcut özel sağlık tesisi ile arasına yan bahçe konularak hazırlanan kitle etüdü doğrultusunda yapılan planda, hastaların operasyon sonrası binadan binaya geçişi için açık alana çıkması sağlık ve hijyen tesisine uygun bulunmadığı için bekletiliyordu.

Plan üzerinde yapılan yeni çalışma ile birlikte yan bahçe bölgesi, yapılması planlanan özel sağlık tesisinin diğer cephesine taşındı. Yeni plan çalışması ile birlikte tesis mevcutta bulunan sağlık tesisine bitişik hale getirildi.

Yapılan kitle etüdü ile özel sağlık tesisi yapılabilir konuma getirildi.

Öte yandan özel sağlık tesisi bir önceki plana göre kat yüksekliği 5 iken yeni plana göre kat yüksekliği 3’e düşürüldü. Yan bahçe mesafesinin 3 metreden 5 metreye çıkması sebebiyle bina taban alanı yaklaşık 54 m2 küçüldü.

Meclis gündeminde oy birliği ile oylanan madde ise şöyle;

“Gaziemir Belediye Meclisinin 07/06/2024 tarihli ve 47 sayılı Kararı ile uygun görülen, Sakarya Mahallesi, mevcut 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı doğrultusunda, 1431 ada, 8 ve 9 parsellerin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planındaki kullanım kararının "Özel Sağlık Tesisi", yapılaşma koşullarının E=1.50 Yençok=3 Kat, yapı yaklaşma mesafesinin doğu cephesinde 7 metre, diğer cephelerde 5'er metre olarak belirlenmesi ve plan uygulama hükümleri düzenlenmesine yönelik, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.2005807)” (ÖNCÜ ŞEHİR)

adsiz.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.