GDO’suz Türk Pamuğu'nda görev değişikliği
GDO’suz Pamuk A.Ş. Genel Kurulunda GDO’SUZ Pamuk A.Ş.’nin sermaye artırımı yapıldı ve Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’ün istifası dolayısıyla yeni yönetim kurulu belirlendi.
MEHMET ÖZDOĞRU- Barış Kocagöz görevini İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Uçak’a devretti.
Bu değişiklikle birlikte GDO’suz Pamuk A.Ş. yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak (İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Yönetim Kurulu üyeleri: Bertan Balçık (UPK Yönetim Kurulu Başkanı) ve Muhammet Zekeriya Tanrıverdi (İTHİB Yönetim Kurulu Üyesi.)
Genel Kurul sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Ticaret İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve GDO’suz Pamuk A.Ş.’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uçak, seçilmesi dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Borsamız geçmiş dönem Meclis Başkanı ve GDO’suz Pamuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz’e bu zamana kadar ülkemize, Borsamıza, GDO’suz Pamuk A.Ş. ve GMO Free Turkish Cotton markasının ülke içi ve dışında tanıtımına verdiği destek, markanın büyümesine sağladığı katkı ve görev dönemi boyunca imza attığı başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederim" dedi.
Bülent Uçak, Barış Kocagöz’den devraldıkları bayrağı daha ileriye götürmek için üzerlerinde büyük bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, GMO Free Turkish Cotton markasının daha da güçlenmesi adına azimle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
GMO Free Turkish Cotton markasının hem pamuğun kendi özelliklerine hem de üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğine odaklanması açısından oldukça avantajlı olduğunu dile getiren Uçak, “Dünyanın en önemli pamuk üreticisi ülkelerinden biriyiz. Tekstil ve konfeksiyon sanayimiz de büyük bir üretim potansiyeline sahip. Aynı zamanda tüketim açısından da önde gelen pazarlar arasındayız. Bu potansiyeli GDO’suz Türk Pamuğu markamız ile desteklediğimizde hem pamuk üretimimizin hem de sanayimizin rekabet gücüne orta ve uzun dönemde önemli katkı sağlamış olacağımıza inanıyorum. Yeter ki sektörün tüm paydaşları projeyi sahiplenerek destek olsun. Ayrıca, markamızın sadece tekstil ve konfeksiyon sektörü açısından değil, pamuk çekirdeğinden elde edilen yağ ve yem sanayi için de büyük önem taşıdığını belirtmek isterim. Standardımız bu ürünlerin belgelendirilmesini de kapsıyor.” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde yapılan Genel Kurul toplantısı ile aynı gün gerçekleştirilen lansmanda Orta Anadolu Tekstil ve Söktaş Tekstil’in de GMO Free marka etiketlerini kullanmaya başladıklarını kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Uçak, temennilerinin ve hedeflerinin yeni yönetim döneminde marka ağına katılacak sektör ve kuruluşların artarak devam etmesi olduğunu dile getirdi.
GDO’SUZ PAMUK A.Ş. NEDİR?
“GMO FREE Turkish Cotton” projesi ile ülkemiz pamuklarının ve pamuktan üretilen asıl ve yan ürünlerin markalaşması ve sürdürülebilir pamuk üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor. Bu kapsamında İzmir Ticaret Borsası, Ulusal Pamuk Konseyi ve İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği iş birliğinde “GMO FREE Turkish Cotton” ibaresi ile Türk Patent Enstitüsü’nden ‘Garanti Markası’ tescili alınmıştır. Ayrıca, markanın yönetimi amacıyla GDO’suz Pamuk A.Ş. isimli şirket kurulumu gerçekleştirilmiştir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.