GENÇ MÜHENDISLERIN PROJELERI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki 11 bölümde eğitim görüp mezuniyet aşamasına gelen dördüncü sınıf öğrencilerinin 491 bitirme projesi, bölümlerinde görücüye çıktı.
Fakültede gelenek haline gelen yılsonu sergisinde, öğrenciler hayata geçirdikleri fikirlerini tanıtma imkanı buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi’nde eğitim görüp mezun olma aşamasına gelen 4’üncü sınıf öğrencileri, hazırladıkları 491 bitirme projesini görücüye çıkarttı. Mühendis olarak mezun olabilmek için seçtikleri Anabilim Dalı’ndan bitirme projesi hazırlayan öğrenciler, öğretim üyeleri, sektör ve meslek odalarından davet edilen konuklara projelerini tanıtma fırsatı da buldu. DEÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşe Okur, Bilgisayar, Çevre, Elektrik Elektronik, Endüstri, İnşaat, Jeofizik, Jeoloji, Maden, Makina, Metalurji, Malzeme ve Tekstil mühendisliklerinde eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin, projeleriyle hayatın her alanına dokunmaya çalıştığına dikkat çekti. Sergiyi gezenlerin oyları sonucunda dereceye giren projelere çeşitli ödüller verildiğini söyleyen Okur, “Mühendislik Fakültesi’nde 11 bölüm var. Bu bölümlerin 4.’üncü sınıf öğrencileri bölümlerini bitirirken bir bitirme projesi yapmak zorunda. Bu projeleri ilgili bölümlerde öğrencilerimiz sergiliyor. Bundaki amacımız; hem öğrencilerin yaptıkları projeleri görebilmesini sağlamak hem de bir rekabet ortamı yaratmak. Buna ek olarak öğrencilerimiz, görsel bir şekilde arkadaşlarına, öğretim üyeleri, meslek odaları ve sektörden davet edilenlere projelerini sunma fırsatı buluyor” dedi. Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerin prova fırsatı bulduklarını kaydeden Okur, “Bazı öğrencilerimizin projeleri sektör ve meslek odalarından gelenlerin dikkatini çekip bir iş olanağı yaratabiliyor. Bu etkinliği uzun zamandır yapıyoruz, ayrıca bölümlerimizde projeler sergilendikten sonra yarışmalar düzenleniyor, izleyenlerin puanlamaları sonucunda dereceye giren projelere çeşitli ödüller veriliyor” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi’nin bütün bölümlerinin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilmiş bölümler olduğunu hatırlatan Okur, “Bu akreditasyonu alabilmek için gerçek mühendislik problemleri üzerinde çalışılması gerekiyor. Yani bizim öğrencilerimizin bitirme projeleri gerçek hayatta karşılaşılabilecek mühendislik problemlerini içeriyor. Mümkün olduğu kadar deneysel çalışmalar ve tasarımdaki bütün kısıtları içeren çalışmalardır. İçlerinde ödül alan projeler de bulunuyor. Beton kano da öğrencilerimizden oluşan bir ekiple kısa süre önce bir yarışmada derece elde etti. Öğrenciler burada kendi posterlerini hazırlayıp çalışmalarını anlatıyorlar. Onun dışında da bir jüri önünde öğrenciler bitirme projelerinin sunumunu yapıyor” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.