Gıda Atıklarından Kompost Hazırlama Atölyesi, Karşıyaka’da sona erdi
Prof. Dr. Cenk Durmuşkahya’nın eğitmenliğinde Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Gıda Atıklarından Kompost Hazırlama Atölyesi katılımcılarına sertifikaları teslim edildi.
Nilda Altın Okay- Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve Belediye Şantiye Tesisleri’nde gerçekleşen Gıda Atıklarından Kompost Hazırlama Atölyesi’nde gıda atıklarının nasıl organik gübre ve besin değeri yüksek toprağa çevrilebileceği anlatıldı. Eğitmenliğini Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Durmuşkahya'nun üstlendiği etkinliğin sonunda döngüsel ve sürdürülebilir üretim sürecini öğrenerek hayatına dahil etme duyarlılığını gösteren Karşıyakalılara sertifikaları teslim edildi.
Karşıyaka Belediyesi tarafından etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada "İklim değişikliği tarım faaliyetini etkiliyor, sağlıklı gıdaya erişim güçleşiyor. Bu alanda yürüttüğümüz mücadelenin en önemli ayağını kent içi tarım oluşturuyor. Bu noktada yeni bir kavram hayatımıza giriyor, tükettiğini üreten insan, yani türetici insan.
Karşıyaka’mızda bu dönüşümün gerekliliğinin farkında olarak düzenlediğimiz Sürdürülebilir Yaşam kursumuzda Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Durmuşkahya’dan, balkon ve bahçelerimizde üretimi, ürettiğimizi saklamayı, organik atıklarımızdan kompost üreterek topraktan aldığımızı yerine koymayı öğrendik. Bu döngüsel ve sürdürülebilir üretim sürecini öğrenerek hayatına dahil etme duyarlılığını gösteren Karşıyakalılara sertifikalarını teslim ettik. Eğitimlerimizde emeği geçenlere, Prof. Dr. Cenk Durmuşkahya’ya ve katılımcı Karşıyakalılara teşekkür ediyoruz. Dünyamızı birlikte onaracağız." ifadelerine yer verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.