Gıda Mühendislerinden sağlıklı gıda çağrısı
Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, gıdada sahtekarlığın önüne geçmek için verilen cezaların da ifşa edilmesi çağrısında bulundu.
Taklit ve tağşiş ürünle mücadele için yeni bir öneri sunan Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toprak, "En fazla taklit ve tağşiş yağ grubunda yapılmış. Zeytinyağlarına düşük kalitede zeytinyağı ya da tohum veya çiçek yağı katıldığı tespit olmuş. Et ve et ürünleri de tağşiş edilmiş. Dana sucuğun içinde at, eşek ve domuz gibi tek tırnaklı eti katılmış. Sakatat da karıştırıldığını görülmüş. Gıda güvenliği açısından oldukça sakıncalı. Biz gıda sağlığı için bu tür ürün üretenlerle mücadele etmeliyiz. Taklit ve tağşiş ifşa edilme aralığı daha kısa tutulmalı.
Son ifşa ile bir öncekinin arası 18 ay. Bu çok uzun bir zaman. Bu firmalardan ne zaman numune alındı, analizler ne zaman yapıldı, imha edildikten sonra tutanakları da açıklanmalı. Bakanlık bünyesindeki kuruluşlarda işin uzmanı daha fazla mühendis görevlendirilmeli. Taklit ve tağşiş ürün cezalandırılıyor. Bir firma 3 kez bu suçu işleyince hepsi cezasına varan talepler var. Şu da yapılmalı. Taklit tağşiş listeleri kısa sürede yayınlanmalı. Uygulanan cezalar da yayınlanmalı. Bu şekilde taklit ve tağşiş ürünle mücadele edilebilir" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.