Gökmen Küçüktaşdemir, 'İzmir'in tanınması için sinemaya destek şart'
Gökmen Küçüktaşdemir'in yönetmenliğini yaptığı ödüllü kısa filmler Karaca Sineması’nda gösterildi.
Karaca Sineması, ödüllü yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir'in filmlerine ev sahipliği yaptı. Sunuculuğunu Eylem Aslan'ın yaptığı etkinlikte İzmirli gazeteci-yazar Gökmen Küçüktaşdemir, Çoban Yıldız, Sensiz Ölümdür Aşk ve Kayıp Anahtar adlı kitaplarını da imzaladı. Küçüktaşdemir gecede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sinemaya desteğinden dolayı plaket verdi. Mazeretinden dolayı etkinliğe katılamayan Başkan Soyer yerine plaketi, İzmir Sinema Ofisi Proje Sorumlusu Gülen Gözkara Saygı aldı.
FOLKART'TAN DESTEK
Etkinliğe katılanların ilk izlediği film, Küçüktaşdemir'in 2019 yılında çektiği, yapımcısı, senaristi ve yönetmeni olduğu "Zamanın Elleri" oldu. Film, Kısa Kısa Kemeraltı adlı yarışmada birinci oldu. İkinci film, Mart 2020 yılında çekilen Dijital Bataklık'tı. Kanada'da The Horror Movie Awards'da yarı finalist olan Dijital Bataklık, Brezilya'da Boca do Inferno Festival'de üçüncülük ödülü aldı. Ayrıca İtalya'daki Festival del cinema di Castelvolturno'de gösterilecek filmler arasına girdi. Film, Cannes dahil dünyanın pek çok kentinde gösterildi. Etkinliğe katılanların üçüncü izlediği film, Ekim 2020'de çekilen "Rujunu da Al Gel!" oldu. Küçüktaşdemir'in yazıp yönettiği Rujunu da Al Gel filmi ise Kısa Kısa Kemeraltı yarışmasında finale kaldı. Dijital Bataklık filmi ile İtalya'da Festival del Cinema di Cefalù'de yarı finalist oldu. Festival yolculuğu devam eden film ünlü şair ve yazar Attila İlhan'ın hayatından aşkla sarıp sarmalanmış küçük bir kesiti anlatıyor.
Söyleşide Eylem Aslan'ın sorularını yanıtlayan Küçüktaşdemir, İzmir'de sanatın pek çok alanı gibi sinemaya da ilgi gösteren şirketlerin başında Folkart'ın geldiğini söyledi. Kentin dünyaya tanıtılmasında sinemaya yapılan yatırımın çok önemli olduğu söyleyen Küçüktaşdemir, Folkart gibi şirketlerin artması gerektiğini, bugüne kadar yaptığı işlerde Folkart'tan destek aldığını belirtti. Küçüktaşdemir, "Marka kent olmak istiyorsak, yabancı sermayeyi ve turistleri çekmek istiyorsak iyi sinemacılar yetiştirmekle kalmamalıyız. Sinema sektörüne yatırım yapmalıyız, sinemacıları teşvik etmeliyiz" dedi. Küçüktaşdemir şunları söyledi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sinema Ofisi'ni açarak kentin önüne yeni bir vizyon koydu. Umarım kısa zamanda İzmir'de daha çok filmin çekilmesine, bu sektörde daha fazla insan istihdam edilmesine ve kentin daha fazla tanıtılmasına yol açarlar. Dünyaca tanınan bir kent demek, refah düzeyi yüksek bir kent demektir."
Proje Sorumlusu Gülen Gözkara Saygı, İzmir Sinema Ofisi'nin çalışmalarının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda devam ettiğini, kısa zamanda çok yol aldıklarını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.