Gör artık bizi 'Kanun Koyucu'

Gör artık bizi 'Kanun Koyucu'

Eylül Ayça Karakuş yazdı; Gör artık bizi 'Kanun Koyucu'

Bizler için biçtiğiniz hayatın kumaşı KEFEN. Sayısız çiçek kokusu varken bizlere layık gördüğünüz koku KAN!

Vicdanınız var mı sizin?

Sanmıyorum!

Mesele sizlerin katil olması değil, asıl mesele sizlerin KATİL olduğunuzun izahını yapmamaları!

Güneşli günleri ne zaman göreceğiz? Öldürülüp, kara toprağın altına girdiğimiz zaman mı güneşin rengini göreceğiz? Yıllardır aynı mevzunun çevresinde dönüyoruz farkında mısınız? Değişen hiçbir şey yok. Adalet sisteminin her geçen gün içi çürüyor. İnfaz yasasına bağlı olan gerekçeler önümüze atılıyor. İyi de bu yasalar belli ki bize iyi gelmiyor. Mevzuatların yenilenmesi gerekiyor, cezaların arttırılması gerekiyor. Bunlar için neden bir şeyler yapılmıyor da sessiz kalınıyor. Taziye, kınama mesajları istemiyoruz, yasalarda yenilikler istiyoruz.

İki genç kızı öldürüp, başını bedeninden ayıran bir caniyle aynı gökyüzü altında yaşamışız. Kendi topraklarımızda güvenle yaşayamıyoruz. Uçkuruna sahip çıkamayan haysiyetsiz iki erkek tarafından bir genç kadın kendi memleketinde tacize uğruyor.

Bu utanç verici olayların yaşanılıyor olmasına artık tahammül edemiyorum ben. Daha ne kadar yazılar yazıp, sesimizi yükselteceğiz? Bizi görmeniz, varlığımızı var saymanız için kendimizi daha ne kadar sizlerin gözüne sokacağız?

Siz dediğim kim mi?

Siz dediğim sensin! Bu iğrenç olayları gördüğü halde “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” diyen zihniyet...

Siz dediğim sensin! Çevrende suç potansiyeline sahip olan kişiyi bildiğin halde bir başkasına yaptığı zulmü gördüğü halde sessiz kalan kişi...

Siz dediğim sensin! Hemen hemen her gün, caniler tarafından bir kadın öldürülürken adaletin adaletsiz işlemesine vesile olan yasalara, yasalar var/mış gibi görenler...

Gör artık bizi “Kanun Koyucu” nasıl görmen gerekiyorsa bizi gör artık. Kanun koyucu kanun maddesini hazırlarken görmen gereken hususlar gör, başı tavuk gibi kesilip bir annenin kucağına evladının başını atan katili gör. Suç kaydı yaşını aşan suç makinelerinin dışarıda elini kolunu sallayarak rahatça gezip, gencecik bir polisi bir kurşunla kafasından vurarak oracıkta öldürdüğünü gör. Çocuklara tecavüz eden insan kılıklı hayvanlarla yaşadığımızı gör. Bugüne kadar ezber ettiğiniz yasaların, anayasa maddelerinin bir işe yaramadığını gör.

Daha nasıl anlatılır bilmiyorum ama gör artık. Her an bir felakete kurban gideceğimizi ve başımızın toprağa düşecek olduğunu gör.

Benim haklarımı gör ve adaleti yok sayanlara bunu göster.

Gör ki bu düzenin böyle gitmeyeceğini göster.

ikbal-uzuner-ve-aysenur-halil.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.