Günyüzüne çıkan yılanlar depremin habercisi mi?
Denizli, Çanakkale ve Düzce gibi bir çok merkezde görülen yılanların depremle bir bağının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor...
Ege Denizi'nde meydana gelen 6.3'lük deprem Türkiye'nin batsında büyük korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından ise CHP eski milletvekili ve Sosyal Haklar Derneği Başkanı Melda Onur'un gündeme getirdiği yılan haberleri gündemi meşgul ediyor. Denizli, Çanakkale ve Düzce gibi bir çok merkezde görülen yılanların depremle bir bağının olup olmadığı ise henüz bilinmiyor...
Ege Denizi'nde meydana gelen 6.3'lük deprem Türkiye'nin batsında büyük korku ve paniğe neden oldu. Depremin ardından ise CHP eski milletvekili Melda Melda Onur'un "2 gündür şehir merkezlerinde görülen yılan haberleri var. En son 1999 depremi az öncesi olmuştu. Demedi demeyin." tweeti çok konuşuldu. Depremden sonra canlı yayına bağlanan Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konuyla ilgli sorulan soruya "son bir aydır görmediğimiz yılan türü kalmadı" ifadelerini kullandı.
Peş peşe görülen yılan vakalarının depremin bir işreti olup olmadığı konusunda her hangi bir biliimsel veri olmasa da bu görüntüler güdemi uzun süre meşgul edeceğe benziyor.
20 günde 35 yılan ihbarı yapıldı
Denizli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan selle birlikte şehri yılan bastı. Selde sürüklenen yılanlar, kent merkezinde evlere, bahçelere ve otomobillerin kaputlarına girdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, son 20 günde gelen 35 ayrı ihbara giderek, yılanları alıp doğal yaşama bıraktı.
Denizli'de özellikle mayıs ayının son günlerinde kent merkezi ile bazı ilçelerde etkili olan sağanak yağışla birlikte sel oluştu. Sele kapılarak sürüklenen yılanlar şehir merkezine geldi. Yılanlar, evlerin içine, arabaların kaputlarına, bahçelere ve su borularına kadar girmeye başladı.
Yılanları gören vatandaşlar panik yaşarken, durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının ekiplerine haber veriyor. İtfaiyeye son 20 günde 35 yılan ihbarı geldiği belirtilirken, olay yerine giden ekipler, yılanları özel aparatlarla alıyor. Alınan yılanlar poşet ve su şişelerinin içine konularak, tekrar doğaya bırakılıyor. Yılanların boylarının ise yaklaşık 2 metreye kadar ulaştığı belirtiliyor.
Bazı yılanların zehirli olabileceği uyarısında bulunan itfaiye ekipleri, bu tür durumda kendilerine haber verilmesini istedi. Ekipler, yılan ve benzeri yabani hayvanların bulunması durumunda dokunulmaması gerektiğini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.