Güzelbahçe'de 2 Temmuz türkülerle anılacak

Güzelbahçe'de 2 Temmuz türkülerle anılacak

Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, Madımak olaylarını 31. yıl dönümü kapsamında Cem Erdostileri konseriyle anacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Güzelbahçe İlçe Başkanlığı, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu aralarında aydın ve sanatçının bulunduğu 35 canın canice öldürüldüğü olayların yıl dönümünde, Cem Erdostileri konseriyle anacak.

‘UnutMADIMAKlımda’

31 yıl önce Sivas’ta canice katledilen aydınları anacaklarını söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, “Madımak insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiş bizler için utanılası bir olay. Katliamın failleri bugün hala tespit edilemedi, bazı failleri ise zaman aşımından yararlandı. Toplumumuzda derin yaralar bırakan bu katliamın yıl dönümünde önceki yıllarda yaptığımız gibi bu yılda bir anma konseri düzenleyerek bir kez daha bu katliamı gerçekleştirenleri lanetleyeceğiz. Gerçekleştireceğimiz anmaya tüm Güzelbahçeli hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

2 Temmuz Salı Günü sanatçı Cem Erdostileri konseri saat 21:00’de Güzelbahçe Genco Erkal Açık Hava Tiyatrosu’unda gerçekleşecek.

can-erdostileri.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.