Haftanın her günü yerseniz ölüm riskiniz azalıyor
Kimimiz baharatlı yiyeceklere bayılırken kimimiz kendimize niye bu acı şeyleri yiyerek işkence edelim diye sorarız.
Tadını ister sevin ister sevmeyin baharatlı yiyeceklerin faydaları göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Kalp sağlığından, kanseri önlemeye işte baharatlı yiyeceklerin 6 şaşırtıcı faydası.
Metabolizmanızı hızlandırabilir
40 yaşından sonra yaşanan kas kaybı metabolizmanın büyük ölçüde yavaşlamasına sebep olur. Yemeklerinize kırmızıbiber ekleyerek metabolizma hızınızı arttırabilirsiniz. Kırmızıbiber aynı zamanda iştahınızı da kontrol altında tutar.
Besin emilimini arttırabilir
Diyetinize çeşitli baharatlar ekleyerek diğer yediklerinizin emilimini kolaylaştırabilirsiniz. Böylece beslenme eksikliği yaşamazsınız. Karabiber bunun için harika bir baharattır.
İştahınızı kontrol edebilir
Tok olduğunuz halde yemek yeme ihtiyacı duyuyorsanız eğer yemeklerinize daha çok baharat katın. Zencefil, nane, kişniş, fesleğen gibi baharatlar kan şekeri değerlerinizi düzenleyerek açlığınızı kontrol etmenizi kolaylaştırır.
Ağrılarınızı hafifletebilir
Ağrı kesici kremlerin ana bileşenlerinden birinin acı bibere acı tadını veren kapsaisin olduğunu biliyor muydunuz? Eklem ve kas ağrılarınızı azaltmak için yemeklerinize acı biber ekleyin.
Stresinizi azaltabilir
Baharatlar beyninizin endorfin ve dopamin hormonları salgılamasına neden olur. Bu hormonlar ruh halinizi arttıran ve stresinizi azaltan size kendinizi iyi hissettirecek hormonlardır.
Ömrünüzü uzatabilir
Haftada 6 veya 7 gün baharatlı yiyecekler tüketmek ölüm riskinizi yüzde 14 azaltabilir. Baharatlı yiyeceklerin antioksidan güçleri iltihaplanmaya karşı savaşarak vücudunuzu kanser, kalp rahatsızlıkları ve Alzheimer’s hastalığına karşı korur.
Araştırmacılar, mutfağında baharatlı yiyecekler olan kültürlerin kalp krizi ve inme riskinin daha düşük olduğunu gözlemlemiştir.
Kaynak: Milliyet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.