Hayırlı bayramlar Türkiye'm!

Hayırlı bayramlar Türkiye'm!

Ali Eyce yazdı; Hayırlı bayramlar Türkiye'm!

Türkiye’de milyonlarca kişi, Dünya’da milyarlarca kişi Kurban Bayramı’na girdi.

Bir yanda Kurban Bayramının dini gereği olan ibadetler yerine getirilirken, diğer yandan gelenekselleşen ve bayramın gücüyle daha da geleneksel hale gelen sosyal etkinliklerimizi olacak.

Bayramlar ama dini, ama milli olsun birlik ve beraberlik içinde olduğumuzun ve olmamızın en büyük kaynağı.

Hangi düşüncede, hangi atmosferde, hangi yeryüzünde olursa olalım bayram geldiğinde hepimizi aynı bayram duygusu ve düşüncesi alması kadar güzel birlik gücü yoktur.

Kurban Bayramı’nı daha da ayrıcalıklı kılan ne derseniz, daha çok yardımlaşma, daha çok dayanışma ve daha çok sosyalleşmedir.

Kurban ettiğimiz hayvanların parçalarını ihtiyaç sahibi olan insanlara dağıtarak sosyal ekonomik dengesi kurmaya destek oluyoruz.

Kurban Bayramı ziyaretleri yapıp, uzak, yakın bütün herkesle iletişim kurarak sosyal etkinlik alanına güçlü destek kurmuş oluyoruz.

Nerede eski bayramlar diyenlerin özlemlerini anlıyorum ama bayramlar hep var onun farkında olarak bunu demelerini temenni ediyorum.

Bugünün gelişen teknolojik çağında sosyalleşmenin doğal olarak değişimi de aynı hızda oldu.

Eskiden kapı kapı dolaşarak tanıdık, tanımadık bütün insanlarla iletişim kurmaya çalıştığınızı, bayramlaştığınızı, küçük, büyük bayram hediyeleri, şekerleri, harçlıkları aldığınızı gayet iyi biliyorum.

Ben de aldım!

Bugünün bayramı da bayram ama biraz daha iletişim, biraz daha ekonomik, biraz da birlik mesajını farklı veren bayram.

Örneğin, bayram harçlığını elinizi öpen çocuğunuza mobil bankacılık sisteminden girip, ibanına para göndererek yapabiliyorsunuz.

Örneğin, bayram yardımlaşması bekleyen insanlara bir kurum, kuruluş veya hayırseverin yönlendirmesiyle yüzünü dahi görmeden desteğinizi online sistem üzerinden verebiliyorsunuz.

Örneğin, kısıtlı çevrenizde, oturduğunuz mahalle, ilçe, il ve ülkede değil, başka ülkelerde yaşayan insanlara da kurban desteğinizi oturduğunuz yerden verip, birlik, beraberlik ve dayanışmasını daha geniş bir alanda yapabilme imkanı buluyorsunuz.

Yine de ‘Nerede o eski bayramlar?’ Diyorsanız da haklısınız.

Herkes çocuk olmayı, sırtını dayadığı büyüklerinin yanında olmasını, bu kadar sorumluluk içinde olmamayı, sadece yiyip, içip, gezip, oynamayı özler.

Çocukluk sırasıyla gelen, sorumluluk alınarak da senden sonra gelen çocuklara devredilen bir geçiştir.

Cinsiniz insan, dininiz İslam ise bayram her zaman bayramınızdır!

Vesselam!

1556724115897-vv.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.