Senem Köse Bektaş
Her gün karanfil yemek için 6 neden
Karanfil hafif yakıcı, sıcak bir tada sahiptir ve aynı zamanda hoş bir aroma yayar. Hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde kullanılır. Tarçın, yenibahar ve zencefilin yanı sıra karanfil de kış mevsiminin lezzetidir. Kurutulmuş karanfil bütün veya öğütülmüş olarak kullanılır. Tadı çok yoğun olduğu için düşük gramajlarda kullanılmalıdır.
Her gün karanfil yemek için 6 neden
1. Karanfil konsantrasyon problemlerine yardımcı olur
Karanfil içinde bol bol bulunan Manganez kronik yorgunlukla savaşmaya ve beynin performansını geri kazanmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Tükenmişlik sendromu veya depresyonda bile karanfilin yardımcı olabilir. Karanfil çayı içtiğinizde, vücudunuzu iyi hissettiren hormonlarla doldurduğu için mutlu hissetmeye başlarsınız.
2. Karanfil parlak temiz dişler sağlar
Pırıl pırıl temiz dişler istiyorsanız karanfilin olumlu özelliklerinden de yararlanmalısınız. Örneğin, karanfilden yapılan ev yapımı bir diş macunu, yalnızca bakımlı dişler sağlamakla kalmayan, aynı zamanda periodontal hastalığa karşı da çalışan birçok antibakteriyel ve antiinflamatuar aktif bileşen içerir. Bir gargara olarak karanfil, ağız ve boğazdaki ağız kokusunu ve iltihaplanmayı giderir. Diş ağrısı çekiyorsanız, bir karanfil ısırmalı ve ağzınızda biraz ezmelisiniz.
3. Karanfil sindirim sorunlarına yardımcı olur
Karanfil sindirim problemlerinde de harikalar yaratıyor. Popüler baharatın genellikle çay karışımlarına veya sindirici likörlere dahil edilmesi sebepsiz değildir. Ön çalışmalar, karanfilin antispazmodik bir etkiye sahip olduğunu, bu mukusu kalınlaştırabildiğini, ülser geliştirme riskinizi azalttığını ve mevcut ülserlerin iyileşmesine yardımcı olduğunu ayrıca koliği hafiflettiği gösteriyor.
4. Karaciğere iyi gelir
Karanfilde bulunan öjenolün karaciğer sirozu ve yağlı karaciğer hastalığının belirtilerini azaltmaya yardımcı olabileceği bulunmuştur.
5. Karanfil sizi genç tutar
Evet, doğru okudunuz - yaşlanma karşıtı söz konusu olduğunda bile karanfil harikalar yaratıyor. İçerdiği yüksek orandaki antioksidanlar, cildin yaşlanma sürecine karşı koyar. Karanfil yağı ayrıca sivilce ve cilt şişmesi üzerinde de olumlu bir etkiye sahiptir.
6. Karanfilin iltihap önleyici etkisi vardır
Popüler baharatın süper güçleri vardır: doğal bir antibiyotik gibi davranır. İçerdiği öjenol antibakteriyel, antiviral ve antifungal etkilere sahiptir, bu nedenle karanfil yemek her türlü enfeksiyon ve mantar enfeksiyonuna yardımcı olur.
Yaz için unutulmaması gereken bir ipucu: Karanfil böcekleri kovmaya yardımcı olur
Karanfil aynı zamanda böcekleri kovmaya da yardımcı olur. Sivrisinekleri ve diğer haşereleri sizden uzak tutmak istiyorsanız, bir limonun üzerine karanfil serpin veya birkaç damla karanfil yağı ile bir miktar pamuğu ıslatın. Böcekler baharatın yoğun kokusuna dayanamazlar. Böcek ısırıklarında karanfil yağı, antiinflamatuar bileşenleri sayesinde kaşıntı ve şişmeyi önleyebilir.
Kan inceltici ilaçlar kullanıyorsanız, karanfil ve yağını kullanmakta kaçınmak gerekmektedir.
Sadece lezzetli bir tattan değil, aynı zamanda daha iyi sağlıktan da faydalanmak için Şifanın gücü için kendine bir adım at... Işıltınızla var olun...Sevgilerimle
Senem Köse Bektaş
Holistik Beslenme Danışmanı /Theta Healing Uygulayıcısı Gıda Mühendisi/Yoga öğretmeni ve terepisti