Ihlara Vadisi'nde yeni keşifler
Dünyanın ikinci büyük kanyon vadisi olma özelliğini taşıyan 14 kilometre uzunluğundaki 382 basamaklı merdivenle inilen Ihlara Vadisi'nde onlarca yeni bitki ve canlı tespit edildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı biyolojik çeşitlilik çalışmasıyla Ihlara Vadisi’nde onlarca yeni bitki ve canlı tespit edildi. Yılda binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve Kapadokya’ya açılan kapı olarak bilinen Ihlara Vadisi’nde çalışmalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ekipleri, 84 kuş, 11 balık, 294 böcek ve 11 sürüngen ile 179 tohumlu, 11 tohumsuz bitki türü tespit etti. İçerisinden geçen Melendiz Çayı ile tam bir doğa harikası olan ve içerisinde 105 kilise bulunan Ihlara Vadisi şimdilerde bünyesinde barındırdığı bitki ve canlılarla dikkat çekiyor.
Bölgede yaklaşık 50 yıldır çobanlık yapan Ihlara Beldesi halkından 77 yaşındaki Bayram Ali Güngör, “105 kilise, 7 bin mağara gibi doğal güzellikleri ileri geliyor. Ihlara Vadisi’nde yeni bitkiler, yeni böcekler keşfedildi. Ihlara Vadisi zaten doğa harikası bir yer. Burada her türlü bitki, yeşillik anlamında çok iyi” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.