İhracatçılara “Yönetimsel Check-Up”
Konfeksiyon İhracatçılarına rekabetçilik için “Yönetimsel Check-Up” Hizmeti…
İzmir merkezli olan ve 2010 yılından bu yana eğitim ve danışmanlık hizmeti vermekte olan Akcan Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Egeli ihracatçıların rekabetçiliklerinin geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla, “Yönetimsel Check-Up” hizmetlerini Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği üyesi firmalara ücretsiz olarak sunuyor...
“Yönetimsel Check-Up” Nedir?
Akcan Yönetim Danışmanlığı yetkilisi Eray AKCAN, “Yönetimsel Check-Up”ı; analiz edilen işletmedeki hayati süreç ve fonksiyonların sağlıklı olup olmadığının görülmesi için özel bir bilgisayar programıyla yapılan tetkik sonucu ortaya çıkan, özgün bir analiz ve teşhis modeli olarak tanımlamaktadır.
Neden “Yönetimsel Check-Up” Yaptırılmalı?
Vahşi hayatta hasta, yaralı veya herhangi bir organında sorun olan canlıların hayatta kalmasının şansa kaldığının bilinmekte olduğunu vurgulayan Eray AKCAN, şirketlerin de canlı yapılar olduğunu, vahşi rekabetin hüküm sürdüğü global ekonomide işletmedeki bütün fonksiyonların sağlıklı ve uyumlu bir biçimde çalışması gerektiğini belirtti.
Eray AKCAN açıklamasının devamında; “Bir işletmede karlılık düşüyorsa, nakit akış zorlanıyorsa, yeni ve karlı müşteriler bulunamıyorsa, siparişler azalıyorsa, verimsizlik varsa o işletmeyi neyin beklediği ortadadır. Yoğun rekabet ve kriz ortamlarında, mevcut ve potansiyel sorunları zamanında fark edip gerekli önlemleri gecikmeden almak ve işi şansa bırakmamak çok daha önemli hale gelmektedir.
Tıpta kullanılan ve hayati derecede önemli olan “Erken ve doğru teşhis hayat kurtarır!” ifadesi işletmeler açısından da geçerlidir.
Diğer taraftan, bir zincirin gücünün en zayıf halkasının gücü kadar olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda bir üretim hattının kapasitesini de dar boğazının kapasitesi belirlediğine göre, bütün bir işletmenin gücü ve kapasitesi de en zayıf fonksiyonunun gücü ve kapasitesi kadardır demek pek de yanlış olmayacaktır. Zayıf olan fonksiyonlar güçlendirilmelidir ki verimli ve rekabetçi bir işletmeden söz edilebilsin” diyen Eray AKCAN ifadelerine şöyle devam etti;
“Ülke olarak yaşamakta olduğumuz bu zorlu dönemde şirketlerimizin rekabetçiliklerinin geliştirilebilmesi için;
- Nakit akışın sağlıklı olması,
- İşletme karlılığının artırılması,
- Personelin veriminin artırılması,
- Zayıf olan süreçlerin tespit edilmesi,
- Müşteri memnuniyetinin sağlanması,
gibi son derece önemli olan konuların her zamankinden daha fazla özenle ele alınması gerektiği bilinmektedir.
Bugün işlerin iyi gittiği düşünülüyorsa ve gelecekte de aynı şekilde sorunsuz devam etmesi isteniyorsa yine mutlaka Yönetimsel Check-Up’ı önermekteyiz.
İşletme sahiplerinin kendilerini veya çok sevdikleri ailelerini sağlık kontrolünden geçirdiği gibi, büyük emek verdikleri ve artık çocukları gibi olmuş işletmelerinin süreç ve fonksiyonlarını da sağlık kontrolünden geçirmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”
“Yönetimsel Check-Up” Raporu Neleri İçeriyor?
Eray AKCAN “Yönetimsel Check-Up” Raporu’nun rekabetçilik konusunda yapılması gereken birçok faaliyetin yapılıp yapılmadığının analiz edilmesi sonucu, bilgisayar programları yoluyla üretilen ve 20 sayfa civarında olan bir rapor olduğunu belirtti. Ayrıca, raporun grafiksel bir karnenin yanı sıra analiz edilen işletmenin “Güçlü”, “Geliştirmeye Açık” ve “Zayıf” yönleri ile önünde duran “Fırsat” ve “Tehdit”leri de içerdiğine vurgu yapan AKCAN, bu konulardaki tespitleri dikkate alarak yapılması gerekenlere odaklanan yöneticilerin rekabette avantaj sağlayabileceklerini ve bu hizmetten faydalanan firma yöneticilerinin de sundukları raporu çok beğendiklerini ifade etti.
Söz konusu ücretsiz “Yönetimsel Check-Up” hizmetinden faydalanmak isteyen Egeli ihracatçıların info@akcan.biz e-posta adresine taleplerini iletmeleri gerekmektedir.
Akcan Yönetim Danışmanlığı’nın “Teşvik Danışmanlığı”, “Dış Ticaret Danışmanlığı” ve “Eğitim” gibi diğer hizmetlerine ve referanslarına ilişkin bilgilere www.akcan.biz adresli internet sitesinden ulaşılabilmektedir
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.