İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali'nde 12 atölye aracılığıyla deneyim ve bilimsel çalışmalar paylaşıldı.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali’ Bornova Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış programına İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mevlane Akdeniz, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Bornova İlçe Şube Müdürü Mustafa Okur, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Safiye Sunay Yıldırım Doğru, Dr. Olcay Karaca, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.
‘Erken Çocukluk için Erken Yatırım’ sloganı ile yola çıkılan ‘Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali’nde farklı ve güncel konu başlıklarında alanında uzman akademisyenler ve eğitmen kadrosunun oluşturduğu 12 atölye aracılığıyla deneyim ve bilimsel çalışmalar paylaşıldı.
Programın açılışında konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, konuşmasında, Acar Baltaş’ın ‘insanın hikayesi çocukluktur” sözlerini anımsatarak erken çocukluk eğitiminin önemine değindi. Türkiye’de son dönemde okul öncesi eğitimle ilgili önemli çalışmalara imza atıldığının altını çizen Yentür bu kapsamda İzmir’de 65 yeni bağımsız anaokulunun yapılacağının müjdesini verdi ve tatil döneminde yaz okullarının açılacağını belirtti. Erken çocukluk dönemi eğitiminde öğretmenlerin rolüne dikkat çeken Yentür, öğretmenlerin kendilerini geliştirmesinin önemine değindi. Yentür ayrıca eğitim sürecinin önemli bir parçası olan ebeveynlere yönelik halk eğitimi merkezlerinde açılan kurslardan bahsetti. Yentür, geleceğin aydınlık dünyasını inşa eden öğretmenlere ve 'Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali’ programının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Safiye Sunay Yıldırım Doğru yaptığı konuşmada erken dönem çocukluk eğitiminin önemine değindi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Olcay Karaca, beyin temelli öğrenmenin özelliklerinden bahsederek etkili öğrenme ve öğretme süreçlerini ele aldı.
Protokol konuşmalarının ardından ‘Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali’ ‘Erken Çocukluk Sempozyumu’ başladı. Tufan Candemir’in moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyuma İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Safiye Sunay Yıldırım Doğru, Dr. Olcay Karaca konuşmacı olarak katıldı.
Anne Baba Eğitimi Sempozyumu kapsamında Rehber Öğretmen ve Psikolojik Danışman Ayben Demirkaya tarafından ‘Erken Çocuklukta Ebeveyn Sınır Geliştirme Becerileri Eğitimi’, Rehber Öğretmen ve Psikolojk Danışman Selahattin Anık tarafından ‘Erken Çocuklukta Gelişim Basamakları Ebeveyn Bilgilendirme Semineri’ gerçekleştirildi.
‘Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali,’ Erken Çocukluk Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar Atölye Çalışmaları ile devam etti. Bu kapsamda şu atölye çalışmaları gerçekleştirildi: Prof. Dr. Belma Tuğrul ‘Erken Çocukluk Eğitiminin Matematik Eğitimi ile İçselleştirimesi’, Prof. Dr. Safiye Sunay Yıldırım Doğru ‘Erken Çocukluk Döneminde Montessori Eğitimi’, Dr. Olcay Karaca ‘Nörobilimsel Olarak Beyin Nasıl Öğrenir / Erken Çocuklukta Disleksi Farkındalığı Atölyesi’, Elementer müzik ve hareket Eğitmen Ayşe Girengir ve Ezgi Tatar ‘Erken Çocuklukta Özel Gereksinimli Çocuklarla Orff-Schulwerk Yöntemi İle Ritim Çalışması & Erken Çocuklukta Müzik Eğitimi Uygulamaları ve İşitsel Dikkat Atölyesi’, İzzet Güldoğan ‘Erken Çocukluk Döneminde STEM Uygulamaları Atölyesi’, Karabağlar Şehit Zekeriya Kılıç Anaokulundan Ebru Olgun, Konak Zübeyde Hanım Anaokulu Tuğba Açar, ‘Lego Pedagojisi Atölyesi / Tuğlayı Keşfedelim/ Hayal Gücünün Sınırı Yoktur’, Karabağlar Nene Hatun MTAL Anasınıfı Öğretmeni Hale Görgün ‘Masal ve Vantrolog Konuşturma Atölyesi, Vantrolog Kukla ile İnteraktif Masal Anlatımı’, Sıdıka Dilek Üstün Anaokulundan Zeliha Kaya Çırpan ve Hünkar İpek ‘Erken Çocuklukta Doğada Eğitim Uygulamaları (Sınıf Dışı Öğrenme) Atölyesi’, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge biriminden Erhan Karadeniz ‘Erken Çocuklukta Kodlama Okur-Yazarlığı’, OTÖP Koordinatörü Kurucusu N. Nur Severler ‘Erken Çocukluk Eğitiminde Akıl Zekâ Oyunlar Öğretimi’, Matematik Öğretmeni Esra Altun ‘Matematik Öğretiminin Erken Çocukluk Eğitiminde uygulama örnekleri’, Doç. Dr. Nilay Dereobalı ve Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Filiz Türkmenoğlu ‘Kutudan Çıkan Hikayeler’.
‘Erken Çocukluk Eğitimi Zirvesi ve Çocuk Festivali’ kapsamında Bornova Anadolu Lisesi bahçesinde Erken Çocukluk Bahçe etkinlikleri gerçekleştirildi. İl Gençlik Spor Müdürlüğü , Avukat İlhan Ege Anaokulu, Dokuz Eylül Ünversitesi İnciraltı Anaokulu, Bayraklı Belkiz Hitay Anaokulu, Karabağlar Vilayetler Birliği Gazi Anaokulu, Seferihisar Bağımsız Anaokulu, Bornova Orkide Anaokulu, Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Federasyonu, Duatepe Özlem Gülbin Koca Anaokulu, Atakent Salih Baysak Anaokulu, Çiğli Neriman Haşim Emirli Anaokulu, Narlıdere Merkez Anaokulu, Konak Şehit Ömer Halisdemir Anaokulu, Çiğli Gülen Kora Anaokulu öğretmenleri tarafından pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.