İranlılar Türk Kahvesinin inceliklerini öğrendi
Tahran'da 1 Ekim Dünya Kahve Günü etkinlikleri kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen programda İranlılara Türk kahvesi tanıtıldı.
Tahran Yunus Emre Enstitüsü, 1 Ekim Dünya Kahve Günü kapsamında İranlılara Türk kahvesi tanıtım programı düzenledi. İranlıların yoğun ilgi gösterdiği programda, Türk kahvesinin özelliklerinin yanı sıra Türk kültüründeki yeri ve tarihi tanıtıldı. Tahran Yunus Emre Enstitüsü çalışanı Sinan Özdemir, Türk kahvesi öğütmek ve pişirmek için kullanılan aletler ve servis unsurları hakkında bilgiler verirken, kahvenin nasıl hazırlandığını da anlattı. Türk kültüründe kahve hazırlamanın aile içi bir gelenek olduğu ve tüm aile fertlerinin katıldığı bir şenliğe dönüştüğü vurgulanan programda, sıcak kum üzerinde hazırlanan Türk kahveleri lokum eşliğinde ikram edildi.
Programa katılan Tahran Yunus Emre Enstitüsü öğrencisi Ahmet Caferi, programdan memnun kaldığını belirterek, “Çok güzel bir programdı. Kahvenin bizim ve sizin kültürümüzde çok önemli yeri ve etkisi olduğunu biliyorum. Ben de burada öğrenciyim ve bu programa katıldım” dedi. Tahran Yunus Emre Enstitüsü Başkanı İbrahim Furkan Özdemir ise Dünya Kahve Günü kapsamında Türk kahvesini İranlılara tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, “Alışkanlıklarımız, geleneklerimiz ve göreneklerimiz kültürümüzün bir değerini ve mirasımızı oluşturuyor. Bu bağlamda kahve de Türk toplumunun en önemli içeceği. İletişimin, sosyalleşmenin ve misafirperverliğin bir anlamda sembolü” şeklinde konuştu. Dünya Kahve Günü’nde Türk kahvesini İranlılara tanıtmak istediklerini belirten Özdemir, “Geçmişten günümüze kahvenin Türk toplumundaki yerini ve tarihini anlatmaya çalıştık. Aynı zamanda Türk kahvesi nasıl yapılıyor, nasıl sunuluyor bu anlamda da uygulamalı olarak bilgiler vermeye çalıştık” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.