İş bulma şansınızı hemen artırmanın 5 yolu
Hemen şimdi iş bulma şansınızı artırmanın 5 yolunu sunuyoruz.
Yiyecek içecek sektöründe iş arıyorsanız, muhtemelen şimdiye kadar yalnız olmadığınızı anlamışsınızdır. Ancak seviyesi ne olursa olsun her rol için rekabet varken, nasıl öne çıkabilirsiniz?
İşe girme şansınızı artırmanın 5 kolay yolu var.
1. CV'nizi düzenleyin (ve veritabanımıza yükleyin)
CV'niz bir işveren tarafından fark edilmenin ilk adımıdır, bu nedenle ilk başvuruyu yapmak için acele edebileceğiniz bir şey değildir. Yanlış yaparsanız, özenle hazırlanmış başvurunuz birkaç cümle içinde çöpe gider, ancak iyi yazılmış ve güzel bir şekilde biçimlendirilmişse, tüm doğru nedenlerden dolayı bir çalışanın dikkatini çekme olasılığınız daha yüksektir.
Ancak başvurunuzu tek tek işverenlere e-posta ile göndermekle yetinmeyin, onların da size gelmesini sağlayın. Özgeçmişinizi LinkedIn veritabanına yükleyerek işverenler siz daha iş ilanlarını görmeden sizi bulabilirler. Kim demiş tüm zor işleri sizin yapmanız gerektiğini?
Ayrıca, CV'nizdeki tüm dilbilgisi hatalarını düzelttiğinizden emin olun. İngilizce CV oluşturuyorsanız, profesyonel görünümlü bir İngilizce CV oluşturmak için bu sayfadan yardım alabilirsiniz.
2. Mülakatlar için iyice hazırlanın
Pratik yapmak mükemmelleştirir ve mülakatlar da istisna değildir. Büyük günde her şeye hazırlıklı olamasanız da, rolünüz ne olursa olsun mülakatçıların her zaman sorma eğiliminde olduğu bazı ortak sorular vardır. Unutmayın, işverenler kötü bir mülakat deneyimi yaşamanızı istemezler, bu yüzden rahatlamaya çalışın, onlar sizin tarafınızda. Hazırlanabileceğiniz sorular şunlardır:
Bana kendinizden bahsedin
Bu soru normalde her mülakatta birkaç dakika içinde sorulur ve biraz hazırlıkla bu soru karşısında takılıp kalan adaylardan biri olmazsınız.
Size verebileceğimiz en iyi ipucu, cevabınızı kısa ve basit tutmaktır. Onlara geçmişinizden, başarılarınızdan, neden şirketlerinde çalışmak istediğinizden ve gelecek hedeflerinizden bahsedin. Bu soruda zorlanabileceğinizi düşünüyorsanız, hafızanızı tazelemek için içeri girmeden önce özgeçmişinize bakın.
Davranışsal temelli sorular
Bunları "bize kendinizden bahsedin" sorularının bir uzantısı olarak düşünün, çünkü cevaplarınız normalde önceki rollerinize ve deneyimlerinize atıfta bulunacaktır. Şöyle sorular bekleyin:
Bana aynı anda birçok görevi yerine getirmek zorunda kaldığınız bir zamandan bahsedin
Şikayet eden müşterilerle nasıl başa çıkıyorsunuz?
Düşük performans gösteren birinden en iyi şekilde yararlanmak zorunda kaldığınız bir zamanı anlatın
Ne demek istediğimi anladınız. Bu sorular için plan yapmak kolaydır, bu yüzden panik yapmayın, bunun yerine hazırlanın.
3. Becerileriniz hakkında düşünün
Konaklama sektöründeki her iş beceri gerektirir; konsiyerj personeli için iletişim becerileri ve check-in sürecini anlama, şefler için sanatsal ve mutfak becerileri veya yöneticiler için zaman yönetimi ve organizasyon becerileri.
Ancak ister konaklama sektöründe yeni olun ister yıllardır üst düzey yönetimde çalışmış olun, başvurmak istediğiniz herhangi bir işe getirebileceğiniz aktarılabilir becerilere sahip olmanız kaçınılmazdır.
Mülakat kıyafetinizi seçmeye başlamadan önce, mülakatta hangi becerilerinizi ve güçlü yönlerinizi göstermeniz gerektiğini belirlemeye çalışın.
Ancak odaklanmanız gereken sadece iyi özellikleriniz değildir, zayıf yönlerinizin de farkında olmak ve CV'nizde eksik olan herhangi bir beceri olup olmadığını öğrenmek her zaman iyidir.
Potansiyel işverenlere bu zayıf yönlerinizi belirtmekten korkmayın. Daha fazla beceri geliştirmek ve işinizde büyümek istediğinizi kabul ederek, işverenlere sadece öğrenmeye istekli olduğunuzu değil, aynı zamanda konaklama sektörüne de bağlı olduğunuzu göstermiş olursunuz.
Yeni beceriler öğrenmeye ve mevcut becerilerinizi geliştirmeye hemen başlamak istiyorsanız, programınıza ve bütçenize uygun bir şekilde her zaman bir kurs veya yeterlilik alabilirsiniz.
4. Başvurmadan önce şirketi araştırın
Mülakatı yapan kişinin siz ofisine girmeden önce özgeçmişinizi okumuş olmasını istersiniz ve aynı şekilde çalışmak istediğiniz bir şirketi araştırmak her zaman iyidir.
Her ne kadar bunu mülakattan birkaç gün önce yapmak iyi ve güzel olsa da, bu genellikle çok geçtir. İster küçük bir restoranda resepsiyonistlik için ister büyük bir otel zincirinin bölge müdürlüğü için başvuruyor olun, bir şirket hakkında araştırma yapmak her türlü başvurudan önce gelmelidir.
CV'nizi ve ön yazınızı şirkete uygun hale getirmek, söz konusu pozisyona ilgi duyduğunuzu ve aynı e-postayı yüzlerce başka işverene göndermediğinizi gösterir. İlk başvurunuz ne kadar iyi bir izlenim bırakırsa, alacağınız herhangi bir mülakata olumlu yaklaşma olasılıkları ve dolayısıyla işi alma olasılığınız o kadar artar.
5. Başvurunuzu gönderin
Yeni bir işe başvurmanın korkutucu olabileceğini biliyoruz, ancak iş arayışınızda proaktif olmaktan korkmayın. Tüm bu sıkı çalışmayı ve hazırlığı yaptıktan sonra başvurmamanın bir anlamı yok. Bu tavsiyelere uyduysanız, harika bir başvuru yapma ve başarılı olma şansınızı gerçekten artırma yolunda ilerliyorsunuz demektir. Şimdi geriye kalan tek şey sizin için mükemmel işi bulmak ve "Şimdi Başvur" düğmesine basmak. Hadi, başarabilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.