İSG 2. Dönem Sınav Sonuçları! İSG Geçme Notu Kaç?
ÖSYM tarafından uygulanan İSG 2. dönem sınavı 3 Aralık 2016 günü 9.30'da yapıldı.
3 Aralık 2016 günü 9.30'da tüm adaylar sınav merkezlerinin önünde idi. Heyecan içinde sınava girdi. Sınava tamamlandı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlık Sınavı 3 Aralık 2016 tarihinde yapıldı.
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenlik Uzmanlık Sınavı (İSG) 2. dönem sınavları 3 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşmişti. İSG soruları ve cevap anahtarı sınava giren adaylar ile paylaşıldı.İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenlik Uzmanlık Sınavı (İSG) sonuçları ise 15 Aralık 2016 Çarşamba günü açıklanacak.
İş Güvenliği Uzmanı Kime Denir?
İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belgelendirilmiş mühendis, mimar veya teknik elemana denir.
Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?
Mühendisler,teknik öğretmenler ile üniversitelerin fen veya fenedebiyat fakültelerinin fizik veya kimya bölümleri veya Meslek Yüksek Okullarının iş sağlığı ve güvenliği programı mezunları olabilir.
Nasıl İş Güvenliği Uzmanı Olunur?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkilendirmiş olduğu Eğitim Kurumları’ndan eğitim aldıktan sonra, yine Bakanlığın yapacağı sınavdan başarılı olanlar, İş Güvenliği Uzmanı sertifikasını almaya hak kazanırlar.
C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?
A) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi, (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis, mimar veya teknik elemanlara, B) Yurtdışından alınan iş güvenliği uzmanlığı veya eşdeğer belgeye sahip olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan sahip olduğu belge ile müracaat ederek yapılacak (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi verilir.
B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?
A) (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi;
1) (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az üç yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyen ve (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis, mimar veya teknik elemanlara,
2) İş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği yüksek lisansı yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara,
B) Yurtdışından alınan iş güvenliği uzmanlığı veya eşdeğer belgeye sahip olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan; Sahip olduğu belge ile en az üç yıl çalıştığını belgeleyenlerden (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başılı olanlara (B) sınıfı iş güvenliği
uzmanlığı belgesi verilir.
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?
A) (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi;
1) (B) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesiyle en az dört yıl fiilen görev yaptığını iş güvenliği uzmanlığı sözleşmesi ile belgeleyen ve (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olan mühendis, mimar veya teknik elemanlara,
2) İş sağlığı ve güvenliği alanında en az beş yıl teftiş yapmış mühendis, mimar veya teknik eleman olan iş müfettişleri, en az beş yıl uzman olarak çalışmış Bakanlık iş sağlığı ve güvenliği uzmanları, iş sağlığı ve güvenliği veya iş güvenliği doktorası yapmış olan mühendis, mimar veya teknik elemanlar ile Genel Müdürlük ve bağlı birimlerinde mühendis, mimar veya teknik eleman olarak en az on yıl görev yapmış olanlardan (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı için yapılacak sınavda başarılı olanlara,
B) Yurtdışından alınan iş güvenliği uzmanlığı veya eşdeğer belgeye sahip olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan; a) Sahip olduğu belge ile en az yedi yıl çalıştığını belgeleyenlerden (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılarak yapılacak (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında başarılı olanlara (A) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi verilir.
İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?
Bakanlıkça belirlenen eğitim programları teorik ve uygulamalı olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Eğitimin teorik kısmı 180 saat, uygulama kısmı 40 saat ve toplamda 220 saattir. Uygulamalı eğitimler, iş güvenliği uzmanı bulunan bir işyerinde yapılır.
İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının Geçme Notu Nedir?
Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları Bakanlıkça yapılır veya yaptırılır. Girdiği ilk sınavda başarılı olamayan adaylar bir sonraki sınava da katılabilir. Ancak iki sınavda da başarılı olamayanlar yeniden eğitim programına katılmak zorundadırlar. İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmeliğin 6. maddesinde bulunan ikinci fıkranın (c) bendine göre, yurtdışından alınan iş güvenliği uzmanlığı veya eşdeğer belgeye sahip olan mühendis, mimar veya teknik elemanlardan (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesi almak isteyenlere sadece bir kez doğrudan sınava girme hakkı tanınır. Sınavlarda 100 puan üzerinden en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılır.
İş Güvenliği Uzmanının Görevleri Nelerdir?
İşyerindeki çalışanlara rehberlik ve danışmanlık yaparak, makine veya ekipman seçiminden işyerindeki organizasyonlara kadar tüm işlerde çalışanı ve işyerini mevzuata uygun olarak yönlendirir ve tavsiyelerde bulunur.
Risk değerlendirmesi yapılmasında işvereni yönlendirir ve çalışmaların planlamasını sağlar.
Çalışma ortamı gözetimi gözetimini yaparak, kurulan iş sağlığı ve güvenliği sisteminin uygulanabilirliğini kontrol eder.
Acil durum planının hazırlanmasını sağlar.
Çalışanlar için gerekli iş güvenliği eğitimlerini planlar ve uygulanmasını sağlar.
İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak, iş kazalarının tekrarlanmaması için yapılan araştırmalarda görev alır.
İşyeri hekimi ile işbirliği yaparak yıllık çalışma planını hazırlar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.