Işıkkent Çetesi'ne operasyon: 10 şüpheli gözaltına alındı

Işıkkent Çetesi'ne operasyon: 10 şüpheli gözaltına alındı

‘Işıkkent Çetesi' olarak bilinen suç örgütüne yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Manisa illerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen ve 'Işıkkent Çetesi' olarak bilinen suç örgütüne yönelik çalışma gerçekleştirdi.

Nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, 6136 SKM, genel güvenliğin tehlikeye sokulması, uyuşturucu madde imal ve ticareti, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak, kabul etmek veya bulundurmak, suça azmettirme, hırsızlık ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarını örgütlü olarak işledikleri belirlenen şüpheliler tespit edilirken, 13 farklı adrese yönelik yapılan baskınlarda aralarında suç örgütünün ele başının da bulunduğu 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

AV TÜFEĞİ VE ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma ekipleri tarafından adreslerde yapılan aramalarda ise 1 adet 9 mm çapında tabanca, 2 adet av tüfeği, ele geçen silahlara ait çok sayıda mühimmat, çok miktarda uyuşturucu içerikli ilaç ve usulsüz yazılmış renkli ilaç reçeteleri ele geçirildi. Ayrıca, hakkında 29 ayrı suç kaydından 8 yıl kesinleşmiş cezası bulunan B.Ç. isimli şüpheli de icra edilen operasyonda yakalandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.