İZMİR BAROSU MÜLTECİ HUKUKUNDA ÇALIŞACAK AVUKATLARA EĞİTİM DÜZENLEDİ
İzmir Barosu tarafından göç ve iltica alanında adli yardım görevi alacak avukatlara yönelik iki günlük sertifikalı bir seminer düzenlendi.
İzmir Barosu tarafından göç ve iltica alanında adli yardım görevi alacak avukatlara yönelik iki günlük sertifikalı bir seminer düzenlendi. 110 avukatın katıldığı seminer boyunca göç ve iltica alanında ulusal ve uluslararası mevzuatın yanı sıra psiko-sosyal açıdan da mültecilik ele alındı ve pratik çalışmalar yapıldı.
İzmir Barosu Adli Yardım Merkezi ile Göç ve İltica Komisyonu sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Av. Cem Cemal Coşkan yaptığı açılış konuşmasında, İzmir Barosu’nun bu alanda çalışma yapan ilk baro olduğunu belirterek, yine yalnızca İzmir Barosu’nun sadece ihbar ve talepler üzerine adli yardım görevlendirmesi yaptığını söyledi.
İki günlük çalışma sonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “göç ve iltica konusunu en iyi bilenlerden biriyim. Çünkü ben bunu bizzat yaşadım” diyerek başladığı konuşmasında, Yunanistan’da Lozan anlaşmasıyla azınlık olarak bırakılan Batı Trakya Türkü olarak dünyaya geldiğini ve orada okuyamadığı için Türkiye’de eğitim aldığını ve avukat olabilmek için yaklaşık bir buçuk yıl mücadele verdiğini söyleyerek, bu aşamadan sonra da on iki yıl boyunca yaptığı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği başkanlığı sırasında benzer sorunların çözümü ile uğraştığı dile getirdi. Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu da hızla büyüyen bir baro ve gündemde de Suriyeli göçmenler var. Bu konuda baromuza adli yardım konusunda çok talepler geliyor. Biz de bu talepleri konusunda uzmanlaşmış meslektaşlarımızla çözmek istediğimiz için bu çalışmaları düzenliyoruz ve onlara görevlendirme yapıyoruz” dedi.
Anayasa değişikliği konusunda da görüşlerini ifade eden Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun anayasa değişikliği konusundaki tavrını yaptığı çalıştay sonunda net bir şekilde kamuoyuna açıkladığını belirterek “bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir” dedi. İstanbul’da yapılan Ege ve Marmara Genişletilmiş Baro Başkanları toplantısında da aralarında İzmir Barosu’nun da olduğu on sekiz baronun ortak bir deklarasyonla bu değişikliğe hayır dediğini belirten Av. Aydın Özcan, “eğer bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye hızla kapalı bir toplum haline gelecek ve bir uçuruma sürüklenecektir” dedi.
Olağanüstü genel kurul tartışmalarına da değinen Av. Aydın Özcan, bu tartışmayı samimi bulmadığını ifade ederek, olağanüstü genel kurul isteyenlerin bizzat yazılı olarak yapılan çalışmalara davet edildiğini ancak katılmadıklarını ifade etti. Av. Aydın Özcan “olağanüstü genel kurulla yitirecek zamanımız yok. Bizim şu anda sahada olacak ve anayasa değişikliği konusunda bildiklerini kamuoyuyla paylaşacak, bu konuda bilgi sahibi meslektaşlarımıza ihtiyacımız var. Bize birçok kurumdan bu anlamda eğitim istekleri geliyor. Bu konuda bize destek olacak tüm meslektaşlarımıza kapımız sonuna kadar açık. Baro’yu ortak akılla yöneteceğiz dedik ve bu şekilde yönetmeye devam edeceğiz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.