İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk 5'de!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk 5'de!

Kamu Teknoloji Platformu’nun sosyal belediyecilikte ilk 100 günde en iyi çıkış yapan belediyeler performans raporu listesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini arttırdığı projeleri ile ilk 5’de yer aldı.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - 2013 yılında kamu kurumlarının hizmetlerini ileriye taşımak, yenilikleri takip ederek, teknoloji entegrasyonları başta olmak üzere etkinlikler ve eğitimler gerçekleştirmek amacıyla kurulan Kamu Teknoloji Platformu, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin ilk 100 günlük sosyal belediyecilik performansını değerlendirdi.

Raporda; kadın, çocuk, genç, engelli, emekli, yaşlı, sokak hayvanları ve diğer sosyal çalışmalar kategorize edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dördüncülüğü elde ettiği Kamu Teknoloji Platformu raporunda; birinciliği Antalya, ikinciliği Ankara, üçüncülüğü Mersin alırken beşinciliği ise Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi paylaştı.

Böylece 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Cemil Tugay'la birlikte ilk 100 günde birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Kamu Teknoloji Platformu’nun sosyal belediyecilikte en iyi çıkış yapan belediyeler listesinde ilk 5’de yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, sosyal belediyecilik doğrultusunda ilk 100 günde hayata geçirdiği projelerle listenin ilk 5'inde yer almasında etkili olan çalışmaları ise şu şekilde;

0-4 yaş arası çocuğu olan annelere 60 adet ücretsiz biniş hakkı tanındı. Kadınlar için Mor Makas Dikiş Kursu açıldı. Enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak ve sürdürülebilirliği sağlamak için ortaokullarda eğitim gören öğrencilere resim yarışması düzenlendi. Trafik ve İlkyardım Haftası’nda, Çocuk Trafik Parkı'nda çocuklara, okullarındaki trafik derslerine paralel eğitim verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı tarafından, Olivelo Yaşayan Parkı’nda “Dönüşüm Aile Kampı” düzenlendi. Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında ilk yardım eğitimi alan gençler, İlk Yardım Uygulama Turnuvası’nda bir araya getirildi. Emekli Dayanışma Kartları vatandaşlara ulaştırıldı. Halk Belediye Fabrikası’nda sadece çölyak hastalarının tüketebileceği özel ekmekler üretildi. Fenilketonüri hastası vatandaşlar glütensiz ekmekten faydalanmaya devam ediyor. 10-16 Mayıs’ta Kültürpark’ta Engelliler Haftası’na özel etkinlikler düzenledi. Konak Center’da bulunan Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesinde, akülü ya da manuel tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımını ücretsiz yapıldı. Kentin çeşitli noktalarına su kabı yerleştirildi. Yapılan bağışlarla ihtiyaç sahibi ailelere Kurban Bayramı’nda kurban eti dağıtıldı. 90 dakika boyunca ücretsiz aktarma uygulaması geri getirildi. İlk Kent Lokantası Tarihi Kemeraltı Balıkçılar Çarşısı’nda açıldı. Çiğli’de Kent Lokantası açıldı.

baskancemiltugay.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.