İzmir eğlence sektöründe tek kadın girişimci: Ferzat Kozan

İzmir eğlence sektöründe tek kadın girişimci: Ferzat Kozan

Eğlence mekanlarının kadın temsilcilerinden Ferzat Kozan'ın Yeni Nesil Meyhane, 1.marka Rakı Müren, 2.Marka Dertler Derya'nın doğuş hikayesi.

İşte Kozan'ın magazin camiasına verdiği röportaj;

Merhaba önce sizleri tanımak isteriz biraz kendini öykünüzden bahseder misiniz?

Ankara'da doğdum. Ailemin iş durumundan dolayı İzmir'e geldim. Başlarda İzmir çok sıkıcı gelse de sonradan anladım ki bambaşka bir şehirmiş. Malum Ankara ve İzmir arasında uçurum bir yaşayış ve bakış açısı farkı var. Ama ben kendimi sonrasında İzmir'e ait hissettim.

1.markanız Rakı Müren nasıl doğdu? Yola çıkış hikayenizi anlatır mısınız?

Birçok özel sektörlerde iş deneyimlerim oldu. İş deneyimlerim süresince sosyal hayat ve eğlence hayatını seven biriydim. Daha sonrasında bu havayı soludukça eğlence hayatında müşteri olarak kalmamaya karar verdim. Ama benim marka ismim ve konseptim sıra dışı olmalıydı ve ses getirmeliydi. Mekanın ismi ne olacak telaşı uzun süre bilinçaltıma yer etmişti. Bir gece bir anda uykudan uyandım, aklıma Zeki Müren ve rakının muhteşem uyumu geldi. Birden dedim ki "Rakı Müren". İşte o andan sonra hemen Google'a girerek Rakı Müren ismini tarattım. Rakı Müren adına hiç bir kayıt bulunmadığını gördüğümde çok sevindim. Sonrasında içimde sımsıcak bir heyecanla uyanır uyanmaz avukatım ile birlikte vakit kaybetmeden markamı oluşturmak için ilk adımı attık ve patentimizi aldık. Böylelikle Rakı Müren doğmuş oldu.

Rakı Müren Ve Dertler Derya'nın konsept ve içeriğini anlatır mısınız ve bir markadan diğer markaya geçiş yapmaya nasıl karar verdiniz?

Biz 7 yıl boyunca sektörde lezzet, hizmet, konsept olarak devamlılığımızı korumuş olduk.
2024 Mart ayında Rakı Müren'i yeni nesil meyhaneden rakı markası olarak ayırmaya sektöre sunmaya karar verdik. Bu oluşumu harekete geçirmek için, çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Artık masalarınızda Rakı Müren 35'lik, Rakı Müren 70'lik şişelerini göreceksiniz. Bunun yanı sıra 2.markamız olan Dertler Derya'nın isim hakkını çok sevgili İbrahim Tatlıses'ten aldık. Haftada 3 gün Dj performans, 3 gün canlı müzik bunun yanı sıra İzmir'de hiç olmayan bir konsept oluşturarak 2.katımızı İç Anadolu, Ankara geceleri olarak haftada 3 gün değerli sanatçımız Oğuzhan Atalan eşliğinde hizmete sunduk.

Konseptte rakıyı çay bardağında sunuyoruz. Bunun sebebi de babamdan ilham alışım, çocukluğumda babamın hep çay bardağında rakı içtiğini gördüğümde aklımda yer etmişti. Ben de bunu yeni nesle yaşatmak istedim. Aynı zamanda menümüzde 7 yıldır klasikleşmiş anne patatesimiz çok revaçta. Daha önce denemeyenleri bu güzel lezzeti denemeye davet ediyoruz. Kadın girişimci olarak, farklı sektörlerde hizmet veren tüm kadınlara uyguladığımız, uygun fix menü fiyatımız da bulunmakta. İlerleyen günlerde birbirinden ünlü sanatçı takvimimizi, Dertler Derya instagram adresimizden paylaşıyor olacağız.
Eğlence sektöründe farklı bir çok daha yeni projelerimiz görüşme esnasında devam ediyor. Yeni projelerimi de instagram adresimden paylaşıyor olacağım. Bizimle eğlenmeye devam edin.

6672e7661ceda.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.