İzmir tiyatrosunun dünü ve bugünü konuşulacak

İzmir tiyatrosunun dünü ve bugünü konuşulacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) gerçekleştirilen “Kent Söyleşileri”nin bu ayki konukları Prof. Dr. Semih Çelenk ve Dr. Efdal Sevinçli olacak.

Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek söyleşinin konu başlığı “İzmir’de Tiyatro; Dün, Bugün..” 

Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirlileri değerli konuklar ve ilginç konularla buluşturmaya devam ediyor. 21 Mart Çarşamba günü saat 18.00’de başlayacak bu ayki Kent Söyleşileri'nde DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Çelenk ve DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden emekli Dr. Efdal Sevinçli konuk edilecek. 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü öncesinde APİKAM'da gerçekleştirilecek söyleşinin konusu ise “İzmir’de Tiyatro; Dün, Bugün”.. 

s791065.jpg

İki usta isim..


Prof. Dr. Semih Çelenk, 1985’te DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Dramatik Yazarlık Sanat Dalı’na girdi. 1991’de Tiyatro-Mitologya İlişkileri başlıklı çalışmasıyla yüksek lisans derecesi aldı. Halen DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışan ve Lisans düzeyinde “Yazarlık”, “Dramaturgi Araştırmaları”, “Uygulama Dramaturgisi” yüksek lisans düzeyinde “Performans Sanatının Tarihi” ve doktora düzeyinde “Tiyatroda Marjinal Biçimler” başlıklı dersleri veren Çelenk, ayrıca bölüm başkanlığı ve fakülte yönetim kurulu üyeliği görevlerini de birlikte yürütüyor.


Dr. Efdal Sevinçli, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Edebiyatı Kürsüsü’nden 1972 yılında mezun oldu. 1972-1980 yıllarında Adana, Manisa, Menemen ve İzmir’de liselerde, 1978-1979 arasında İzmir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü’nde çalışan Sevinçli; Kasım-1980’de, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne geçti. “Namık Kemal ve Tiyatro” başlıklı yüksek lisans teziyle 1985’te, “Bilim Uzmanı”; “Görüşleriyle, Uygulamalarıyla Bir Tiyatro Adamı Olarak Muhsin Ertuğrul” adlı teziyle 1989’da, “Doktor” ünvanlarını aldı. Emekli oluşuna değin (1998) aynı kurumda çalıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.