İzmir'de öğretmenler, farkındalık çalışmalarını paylaştı

İzmir'de öğretmenler, farkındalık çalışmalarını paylaştı

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'İzmir İçin Bir Fikrim Var' projesiyle, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin fikir ve projelerinden iyi örnekler belirlenip il genelinde yaygınlaştırılıyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda farkındalık yaratan çalışmaların il genelinde yaygınlaştırılması için hayata geçirdiği 'İzmir İçin Bir Fikrim Var' projesi, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin sahada yaptıkları başarılı çalışmaları değerlendirip iyi örneklerin il genelinde yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. İzmir'deki tüm okul ve kurumları kapsayan projeyle; uygulanmış veya öneri niteliğinde olan özgün çalışmalar belirlenirken bu sayede eğitim çalışanları arasındaki mesleki paylaşımın da artırılması hedefleniyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Bölümü tarafından yürütülen projede eğitimcilerin kendi aralarında etkileşimleri sağlanıyor.

Öğretmenler Projelerini Eğitim Ailesi ile Paylaştı

15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen ‘Deneyim Paylaşım Günleri’nde 4 öğretmenin projesi eğitim ailesi ile paylaşıldı. Proje tanıtımının yapıldığı video gösterimi sonrası İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür bir konuşma yaptı.’ Öğrenme ortamlarının gelişmesi, eğitim öğretim faaliyetlerinin güçlendirilmesi, aynı zamanda da kendi mesleki kapasitemizi daha da arttırmak adına bir bütün olalım istedik. Bu yüzden bu sahada emek ortaya koyan meslektaşlarımızın projelerini sizlerle paylaşıyoruz.’ dedi. Paylaşılan, emek verilen bu projelerin birlikte değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Yentür, sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Her yeni günde bir önceki günden daha iyi işler yapmak üzere azim ve gayret gösteren siz değerli öğretmenlerimizin fikirleri ve çalışmaları eğitim kurumlarımızın niteliğini arttıracaktır.’

Kiraz Ceritler Ortaokulu’ndan müzik öğretmeni Mustafa Durgun ‘Birlikte Şarkı Söyleyelim’ projesini tanıttı. 500 kişilik Türkiye’nin en büyük okul korosunu kurduklarını ifade eden Durgun, koronun taşımalı eğitim veren Ceritler Ortaokulu, Suludere Ortaokulu, Hüseyin Sarı Ortaokulu ve Ali Niğde İmam Hatip Ortaokulunun 5.,6.,7. ve 8. sınıflarında öğrenim gören ve ses rengi birbirinden farklı öğrencilerden oluştuğunu belirtti.

basin-1.jpeg

Bergama Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu’ndan sosyal bilgiler öğretmeni Fatih Demirtaş ‘Geleceğe Sıfır Atık Bırak’ projesini anlattı. Bu projede atıkların kaynağında ayrıştırılması işleminin öğrenciler tarafından öncelikli olarak okulda grup halinde uygulanarak bir alışkanlığa dönüşmesi ve öğrencilerin evlerinde de aynı alışkanlığı velilerine empoze ederek sistemin entegre bir şekilde uygulanması hedefleniyor.

Bergama Ayaskent İrfan Kırdar Ortaokulu’ndan İngilizce Öğretmeni Murat Mutlu’nun projesinin adı ‘Köy Okulları Üretiyor’. Mutlu, bu projede amaçlarının köy okullarının zeytinyağı, reçel, turşu, salça gibi doğal ürünleri üretip markalaştırması ve kooperatif üzerinden satışını gerçekleştirerek öğrencilerin yaşama hazırlık becerilerini geliştirmesi olarak açıkladı. Bu şekilde köylerde kadınların üretim sürecine dahil olabilmesi adına bir örnek model yaratmak ve köy okullarına gelir elde etmek hedefleniyor.

Torbalı Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Felsefe Öğretmeni Özge Zencir Akçakmak’ın projesinin adı ‘No Bounds In Learning (Öğrenmede Engel Yok). Akçakmak projenin öğrenme güçlüğü çeken ve bireyselleştirilmiş eğitim planı uygulanan öğrencilerin mesleki gelişimini destekleyici ders materyalleri tasarlamak amacıyla geliştirildiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.