İzmir’de Yapılacaklar Listesi

İzmir’de Yapılacaklar Listesi

Ege’nin incisi İzmir, doğal güzellikleri, tarihi yerleri ve kendine has atmosferi ile herkesin görmesi gereken kentler arasında yer alıyor.

Eğer siz de yakın zamanda İzmir’e seyahat etmeyi düşünüyorsanız doğru adrestesiniz. Bu eşsiz güzellikteki kentte neler yapabileceğiniz konusunda sizlere bazı önerilerimiz olacak. Ayrıca en uygun otel seçenekleri eşliğinde konaklayabileceğiniz bir kent olduğunu ve her bütçeye uygun oteller bulunduğunu belirtmek gerekir.

KONAK MEYDANI’NI ZİYARET EDİN

İzmir’de kentin kalbi Konak Meydanı’nda atar. İzmir’in simgesi olan Saat Kulesi de Konak Meydanı’nda bulunuyor ve mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bu meydanın etrafında çok eski dönemlerden kalan tarihi binalar da var. Konak Meydanı’na gittiğinizde gezebileceğiniz yer sayısının ir hayli fazla olacağından emin olabilirsiniz.

KEMERALTI ÇARŞISI’NDA ALIŞVERİŞ YAPIN

Konak Meydanına son derece yakın olan tarihi Kemeraltı Çarşısında alışveriş yapabilirsiniz. Kentin kültürel dokusunu net bir şekilde hissedebileceğiniz Kemeraltı Çarşısı’nda aradığınız her türlü ürünü bulabilirsiniz. Antika eşyalardan takılara, kıyafetten yerel el sanatları ürünlerine kadar uzanan geniş bir seçenek yelpazesi ziyaretçilere sunuluyor. Aynı zamanda İzmir’e özgü ve kenti yansıtan hediyelik eşyalar da satışa sunuluyor. Kısacası tarihi bir mekânda alışveriş yapma deneyimi yaşayabilirsiniz.

KADİFEKALE’YE ÇIKIN

Muhteşem bir İzmir manzarası görmek istiyorsanız Kadifekale’ye çıkabilirsiniz. Burası İzmir’in en tepe noktalarından biridir ve sadece manzarayı izlemek için dahi çok sayıda kişi rotasını Kadifekale’ye çeviriyor. Kale etrafında yürüyüş yapabileceğiniz pek çok yer olduğunu ekleyelim.

ALSANCAK’TA YÜRÜYÜŞ YAPIN

Alsancak, eğlence mekanları ile ön plana çıkan yerlerden biridir. Günün 24 saati boyunca hareketli olan Alsancak çok sayıda kafe, restoran ve bara ev sahipliği yapar. Aynı zamanda alışveriş yapabileceğiniz mağazalar da bulunuyor. Yerel sanatçılar ise eserlerini genellikle Alsancak’ta sergilemeyi tercih ediyor. Geziniz sırasında yerel sanatçıların eserlerine de göz atma şansını yakalayabilirsiniz.

İNCİRALTI SAHİLİNİ GÖRÜN!

Mutlaka uğramanız gereken yerler arasında eşsiz bir manzara sunuyor olmasıyla ön plana çıkan İnciraltı da var. İnciraltı sahili deniz manzarası eşliğinde yürüyüş yapmak isteyenlerin ortak tercihi oluyor. Aynı zamanda İnciraltı Kent Ormanı da zaman geçirebileceğiniz yerler arasındadır. Kentin karmaşasından uzaklaşmak için İnciraltı Kent Ormanı ziyareti yapabilirsiniz.

İZMİR ARKEOLOJİ MÜZESİ’Nİ ZİYARET EDİN

Bir kentin kültürünü keşfetmek için tarihi yerlerini de mutlaka ziyaret etmek gerekiyor. Bu noktada sizlere önerimiz İzmir Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etmeniz olacak. Tarihe meraklı olanların da ilgisini çekecek olan eserler bu müzede yer alıyor. Roma dönemine ait heykelleri de görebileceğiniz müzede sergilenen eser sayısı bir hayli fazla! Bu nedenle bir tam gününüzü ayırabilirsiniz ve tarihi eserleri çok daha yakından inceleme şansını elde edebilirsiniz.

5f911a2beff8d5-24957617.jpg

EFES ANTİK KENTİ’Nİ KEŞFEDİN

Elbette mutlaka gitmeniz gereken yerler arasında Efes Antik Kenti de bulunuyor. Dünyanın en iyi korunmuş antik kentleri arasında yer alan Efes Antik Kenti dilerseniz bir rehber eşliğinde de gezebileceğiniz tarihi yerlerden biridir. İçerisinde Celsus Kütüphanesi ve Artemis Tapınağı da olan antik kenti gün içerisinde dilediğiniz zaman gezebileceğinizi de ekleyelim.

ŞİRİNCE KÖYÜ’NÜ ZİYARET EDİN

Tarihi taş evleri ve şarapları ile ön plana çıkan Şirince Köyü, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yerler arasındadır. Bu köy şarap yapımı ile ünlü olduğundan turistler de buradaki küçük ve yerel dükkanları ziyaret etmek isteyebiliyor. Şirince, doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan bir köy olduğundan siz de ziyaret etmek isteyebilirsiniz.

KORDON’DA GÜN BATIMINI İZLEYİN

İzmirlilerin en sevdiği aktivitelerden biri Kordon’da gün batımını izlemektir. Deniz manzarası eşliğinde harika bir gün batımı keyfi yaşamak istiyorsanız rotanızı Kordon’a çevirmeniz yeterli olacaktır. Çimlerin üzerinde gün batımını izlemek İzmirliler için olmazsa olmazlardan biridir. Yoğun geçen bir günün ardından siz de bu keyfi yaşayabilirsiniz.

BALÇOVA TELEFERİĞİ İLE MANZARA İZLEYİN

Kenti yukarıdan izlemek için tercih edebileceğiniz yöntemlerden biri de Balçova teleferiği olabilir. Teleferikle kentin en güzel manzaralarına tanıklık edebilirsiniz. Bu arada İzmir otel fiyatları için Otelz.com adresine tıklayın. Otel seçeneklerini konaklama fiyatlarıyla birlikte görebilirsiniz. İzmir’de her bütçeye uygun bir otel bulunduğunu unutmayın. Düşük bütçeyle kalabileceğiniz çok sayıda otel de bulunuyor ve bu otellerdeki yerinizi şimdiden ayırtabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.