İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı anısına hazırlanan kitap tanıtıldı

İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı anısına hazırlanan kitap tanıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı anısına Elçin Demirtaş tarafından hazırlanan “1922-2022 İzmir'in Yüzyılına İz Bırakanlar: Geleceğe Örülen Kilit Taşları” kitabının tanıtımına katıldı.

Gazeteci Elçin Demirtaş'ın İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı anısına hazırladığı “1922-2022 İzmir'in Yüzyılına İz Bırakanlar: Geleceğe Örülen Kilit Taşları” kitabının tanıtımı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapıldı. Kitabın tanıtımına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, kitapta katkı sunan yazarlar ve İzmirliler katıldı.

SOYER: “KİLİT TAŞI BİREYLERİ İYİ ANLAMAMIZ LAZIM”

s636928.jpg

Başkan Tunç Soyer, “Biz bir şeyi hatırlamak için yavaşlarız, unutmak için hızlanırız. Bu hız çağı bizi geçmişle olan bağlarımızdan kopartıyor uzaklaştırıyor. Hayatı bizle başlayıp biten bir şey gibi yaşıyoruz. Oysa tüm canlıların genetik kodları olduğu gibi toplumların da genetik kodları var. Canlılarda bireylerde tekil birimlerdeki genetik kodlar tespit etmeniz daha kolay, onların sürdürülebilirliği olduğunu anlamanız daha kolay ama toplumların genetik kodları zor anlaşılıyor. Orada kilit taşı diye tarif ettiğimiz bireyleri iyi anlamak lazım. Gelenekler, mimari tasarımları, müziği, kültürü iyi anlamak lazım. Onlardan yola çıkarak geçmişin izlerini bulmak ve genetik kodları daha iyi anlamak mümkün. O kodları iyi anlamazsak bir gelecek yok. Gelecek yüzyıla taşımak şu an için iyi bir dilek belki, dilerim o dileği yerine getirir ve cumhuriyeti ikinci yüzyıla hep beraber taşırız. Ona yol gösterecek, ışık tutacak tarihi anlamamıza ilham verecek çalışmanız için sizi kutluyorum” dedi.

DEMİRTAŞ: “BU KUŞAĞA AİT OLMANIN SORUMLULUĞU BÜYÜK”

s494225.jpg

Gazeteci Elçin Demirtaş, “Tarih bizlerden Cumhuriyet ve İzmir'i ikinci yüzyıla taşıyan kuşak olarak bahsedecek. Bu kuşağa ait olmanın sorumluluğu büyük. Bizler dünyanın daha hızlı döndüğü, zamanın daha hızlı aktığı bir dönemi yaşıyoruz. Baş döndürücü bu hız içinde yola nasıl çıktığımızı unutmuyoruz, unutmayacağız. Son 100 yılda sahip olduğumuz kültürel yapıyı ayakta tutan kilit taşı insanlarımızın hayatı üzerinden İzmir'in 100 yıllık serüvenini kaleme aldık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız 100. yılın belediye başkanı Tunç Soyer de bize katıldı. Birlikte çalışmanın en güzel örneklerinden biri ortaya çıkmış oldu” dedi.

YAZAR KADROSUNDA KİMLER VAR?

s992075.jpg

İzmir’in simge insanlarını yazan yazar kadrosunda Lucien Arkas, Efdal Sevinçli, Selim Bonfil - Sarit Bonfil, Özden Toker, Filiz Eczacıbaşı Sarper, Hasan Denizkurdu, Semih Çelenk, İlhan Pınar, Hayri Yetik, Sirel Ekşi, Zeynep Oral, Ersin Doğer, Haluk Işık, Raşel Rakela Asal, Hülya Soyşekerci, Ümit Tunçağ, Asuman Susam, Avram Ventura, Lale Temelkuran, Özkan Mert, Reyhan Abacıoğlu, Yaşar Aksoy, Nihat Demirkol, Oğuz Makal, Uğur Yüce, Şükran Yücel, Atilla Dorsay, Mustafa Denizli, Hülya Savaş, Ali Kocatepe, Hikmet Sivri Gökmen, Ünal Ersözlü, Şehrazat Mercan yer alıyor. Kitabın sonsözü ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzasını taşıyor.

KİTAPTA KİMLER YER ALIYOR?

Kitapta hikayeleri anlatılan İzmir’in simge insanları ise Gabriel J.B. Arcas, Halit Ziya Uşaklıgil, Aleksandro Gagin, Süleyman Ferit Eczacıbaşı, Durmuş Yaşar, Cevat Şakir Kabaağaçlı, Behçet Uz, Yorgo Seferis, Adnan Saygun, Dido Sotiriyu, Ekrem Akurgal, Samim Kocagöz, Ayşe Mayda, Salah Birsel, Selmi Andak, Necati Cumalı, Dario Moreno, Turgut Pura, Attila İlhan, Şeref Bigalı, Şükran Kurdakul, Avni Anıl, Ayhan Işık, Tekin Çullu, Tarık Dursun K., Halit Refiğ, Metin Oktay, Dinçer Sümer, Tanju Okan, Gürhan Tümer, Ahmet Piriştina ve Noyan Özkan’dan oluşuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.