İzmir'in üniversitelerinde yas: 39 öğrenci depremde hayatını kaybetti

İzmir'in üniversitelerinde yas: 39 öğrenci depremde hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli olan ve 31 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği iki büyük depremde, İzmir'deki üniversitelerde eğitim gören 39 öğrenciden acı haber geldi.

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde 31 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken 90 bini aşkın kişi de yaralandı.

Depremde İzmir'deki devlet ve vakıf üniversitelerinde eğitim gören toplam 39 öğrenci de hayatını kaybedenler arasında yer aldı.

aw828669-02.jpg

Depremde Ege Üniversitesi'nden 8, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 12, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden 5, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden 4, İzmir Bakırçay Üniversitesi'nden 5, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nden 2 öğrenci, vakıf üniversitelerinden İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 1, Yaşar Üniversitesi'nden 1 ve İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu'ndan 1 öğrenci olmak üzere toplam 39 öğrencinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.