İzmirli bilirkişiler eğitimlere devam ediyor
Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Dayanışma Derneği ile İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası'nın Bilirkişilik ve Uzlaştırmacılık Komitesi bir arada dosya yazma teknikleri eğitiminde iş birliği yaptı.
Tüm Bilirkişiler Mesleki Dayanışma Derneği ve İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Bilirkişilik ve Uzlaştırmacılık Komitesi Başkanı Dilek Köktaş Gündoğdu yaptığı açıklamada; "Bilirkişilik çok önemli bir görev içeriyor, bizler adaletin gerçekleşmesinde adaletin mihenk taşları olan hakim ve savcılarımıza kendi alanlarımızda bilgi ve belgeler ışığında yol gösteriyoruz.
Yaptığımız işin ne kadar değerli ve önemli olduğunun farkındayız. 2018 yılında kurulan derneğimizin bir amacı da bilirkişilik yapan arkadaşlarımıza ve yeni başlayanlara deneyimlerimizi aktarmak, rapor yazma tekniklerini anlatmaktır.
Yaptığımız her dosya yeni deneyimler kazandırdığı için hep beraber örnek olayları irdeleyip bir arada beyin fırtınası yaparak daha fazla farkındalıkla, daha anlaşılabilir ve amacına uygun dosyalar hazırlayıp bilirkişilerimizin daha yetkin olması, hakim ve savcıların daha kolay anlayıp karar vereceği raporların oluşmasına katkı sağlıyoruz" dedi.
Gündoğdu, Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Dayanışma Derneği olarak bu tür eğitimlere devam edeceklerini söyleyerek kendileri ile iş birliği içinde olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası'na da ayrıca verdikleri destekler için teşekkür etti.
Bilirkişi çalışma gruplarına bu ay eğitim veren emekli banka müdürü Ferruh Çınar, bankacılık mevzuatı üzerinden örnek rapor ile rapor yazarken dikkat edilecek hususları ,dosya yazarken kullanılacak banka dokümanlarındaki incelikleri ve sonuç kısmında özellikle belirtilmesi gereken hususları anlattı.
Dilek Köktaş Gündoğdu, bundan sonra derneklerinin, workshoplar yaparak, mesleğinde duayen olmuş kişiler ile çeşitli eğitimlere devam edeceklerini söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.