Kabak çekirdeğindeki büyük tehlike!

Kabak çekirdeğindeki büyük tehlike!

Kabak çekirdeği seviyorsanız, dikkat! Zararsız bir besin gibi duran kabak çekirdeğinin zararlarını duyunca çok şaşıracaksınız

Kabak çekirdeği tüketmeyi sevenlerdenseniz bunu yeniden düşünmenizde fayda var. İnsan sağlığı için birçok farklı yan etkisi bulunan kabak çekirdeği tüketimi  ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, kabak çekirdeği ile ilgili ortaya atılan bilgilerin hepsinin doğru olmadığının da altını çiziyor. Kabak çekirdeğinin çoğu kişi tarafından bilinmeyen zararlarını sizler için topladık, işte o maddeler…
 

Alerjik reaksiyonlara neden olabilir

Kabak çekirdeği içinde yer alan maddeler birçok farklı etkene yol açabiliyor. Bu etkenler arasında en tehlikeli olanlardan birisi ise alerjik reaksiyonlara neden olabilmesi. Karpuz, salatalık gibi maddelere enerjisi olan kişilerin özellikle kabak çekirdeğinden uzak durması tavsiye ediliyor.
 

Tuz oranı fazla

Tuz oranı oldukça fazla olan kabak çekirdeğini n sodyum oranı da oldukça yüksektir. Vücut için çok zararlı olan tuz miktarını engellemek için kabak çekirdeğini aşırı miktarda tüketmemeniz tavsiye ediliyor.

İlaçlarla birlikte tüketmeyin

Kabak çekirdeğinin ilaçlarla alınması ile ilgili net bir bilgi olmasa da genellikle tavsiye edilmiyor.Herhangi bir yan etki oluşturabileceği için ilaçlar ile birlikte kabak çekirdeği tüketmemeniz daha iyi olacaktır.
 

Kısırlığa neden olabilir

Kabak çekirdeğinin en büyük zararlarından birisi de çok tüketim ile birlikte kısırlığa neden olması. Zaman içinde kısırlık vb. ciddi kronik hastalıklardan muzdarip olmak istemiyorsanız kabak çekirdeğinden uzak durmanız etkili olabilir.
 

İshale yol açıyor

Kabak çekirdeği kalori yönünden zengin bir besin türü olduğu için çok fazla tüketilmesi halinde ishale yol açabiliyor. Sindirim sisteminde sorunlar yaşamak istemiyorsanız fazla kabak çekirdeği tüketiminden uzak durmalısınız.
 

Sivilce oluşumuna neden olabilir
 
Fazla kabak çekirdeği tüketimi içeriğindeki bol miktarda tuzdan dolayı cildinizde sivilce, akne gibi problemlere neden olabilir. Bu nedenle fazla tüketmeniz cilt sağlığınız açısından iyi olmayabilir.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.