Kanser hastaları artık sıra beklemeyecek

Kanser hastaları artık sıra beklemeyecek

DEÜ Hastanesi’nde kanser hastaları kemoterapi için artık sıra beklemeyecek.

Türkiye’nin sağlıkta lider kuruluşlarından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde, daha çok kanser hastalarının tedavi edildiği Gündüz Tedavi Merkezi’nde son yıllarda artan hasta yoğunluğuna bağlı olarak oluşan sıra bekleme sorunu, yeni mesai düzenlemesi ile çözüldü.

unnamed-(1)-196.jpg

Daha önce hafta içi her gün saat 08.00 ile 16.00 arasında tedavi hizmeti sunulan merkezde, randevuların bir haftalık sürelere uzaması üzerine Başhekimlik yeni mesai düzenlemesini hayata geçirdi. Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü ile birlikte planlanan yeni uygulama kapsamında tedaviler, saat 08.00 ile 18.00 arasındaki zaman diliminde gerçekleştirilecek şekilde düzenlendi. Daha önce günde ortalama 90-100 hastaya hizmet verilirken, yeni yapılan düzenleme ile birlikte kazanılan iki saatlik ek süre sayesinde yüzde 20 oranında daha fazla hastaya tedavi olanağı sunulmaya başlandı. Böylece, bir haftaya kadar uzayan tedavi randevuları da iki güne çekilmiş oldu. Hasta konforunun en üst düzeyde tutulduğu, alanında deneyimli hekim ve hemşirelerin büyük özveri ile hizmet sunduğu ünitedeki işleyiş, hasta ve hasta yakınlarının yüzünü güldürdü.   

“Önceliğimiz hastalarımız” diyen Başhekim Prof. Dr. Erkan Derebek, yeni uygulama ile ilgili şu bilgileri verdi: “Dokuz Eylul Üniversitesi Hastanesi,  Merkezi Kemoterapi Ünitesi kavramını ülkemizde ilk olarak hayata geçiren ve bu konuda öncülük yapmış bir hastane.  Gündüz Tedavi Merkezi’nde hizmet alan hastaların yüzde 60 kadarını onkoloji, yüzde 30’unu hematoloji ve yüzde 10’unu diğer bölümlerin hastaları oluşturuyor. Tatil günleri de dahil olmak üzere, Kanser hastalarının zamanında, bilimsel gelişmeler doğrultusunda, doğru ve eksiksiz bir şekilde tedavi almaları öncelikli konularımızdan birisi. Bu konuda gereken düzenlemeleri hızla hayata geçiriyoruz ve geçirmeye devam edeceğiz.”

Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlhan Öztop da kanser tedavilerinin sadece onkolojik tedavi ile sınırlı olmadığını, beraberinde psikolojik destek, sosyal destek ve beslenme desteği ile birlikte bir bütün olarak verilen kapsamlı bir tedavi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Son yıllarda sağlıkta en hızlı gelişmelerden biri kanser tedavileri alanında olmuştur. Tıbbi Onkoloji bölümümüzde kemoterapi, hedef tedaviler ve son yılların güncel konusu olan immünoterapi tedavileri en güncel bilimsel gelişmelerin ışığı altında uygulanmaktadır. Büyük çoğunluğu Gündüz Tedavi Merkezi’nde uygulanan bu tedaviler hastalığın durumuna ve tedavinin türüne göre haftada bir, 14 günde bir ya da 21 günde bir gibi belli aralıklarla uygulanmaktadır. Kanser gibi önemli bir hastalıkta tedaviye olabildiğince vakitlice başlamak hepimizin ortak arzusudur. Onkoloji Servisinde ve Gündüz Tedavi Merkezi’nde bu hizmet süreci onkoloji hekimlerinin, sınırlı sayıda hemşirenin ve personelin özverili yaklaşımlarıyla gerçekleştirilmektedir. Başhekimliğimizin ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü’nün yaptığı yeni düzenleme ile Gündüz Tedavi Merkezi’nde randevular çok daha erkene çekilmiş oldu. Bu düzenleme hasta ve hasta yakınlarımız için de büyük moral kaynağı oldu. Hemşire arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm hekimlerimize ve personelimize yoğun çabaları için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.