Kavacık Üzüm Festivali için geri sayım başladı

Kavacık Üzüm Festivali için geri sayım başladı

Karabağlar Belediyesi'nin Coğrafi İşaret Belgesi aldığı üzümü dünyaya tanıtmak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği Kavacık Üzüm Festivali, 14-15 Eylül tarihlerinde 12.kez gerçekleştirilecek.

MEDYA EGE - Dünyanın en kaliteli üzüm çeşitlerinden Alphonse Lavallee’nin yetiştirildiği Kavacık Köyü, 14-15 Eylül tarihlerinde 12. Kavacık Üzüm Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Karabağlar Belediyesi'nin, toprak yapısı nedeniyle sadece Kavacık Köyü’nde yetiştirilebilen bu özel ürünü dünyaya tanıtmak için geleneksel olarak düzenlediği festival, yine binlerce kişiyi ağırlayacak.

kavacik-2022-10jpg-13-09-2022-09-55-37.jpeg

Stantların açılmasıyla başlayacak olan festival, üzüm yarışması, aşık atması, belgesel gösterimi, halk oyunları, bando, söyleşi, sergi ve atölye etkinleriyle renkli görüntülere sahne olacak. Festivalin her iki gününde de konser coşkusu yaşanacak. 14 Eylül Cumartesi günü saat 17.00'de, Türk Halk Müziği'nin güçlü sesi Belkıs Akkale sevenleriyle buluşacak. 15 Eylül Pazar Günü saat 15.00'te ise sevilen sanatçı Sedat Yüce sahne alacak.

İki gün boyunca katılımcılar, renkli ve çeşitli etkinliklerle doyasıya eğlenecek.

gwzyjm0xqaalnnv.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.