Kavacık’da Belkıs Akkale rüzgarı

Kavacık’da Belkıs Akkale rüzgarı

Karabağlar Belediyesi tarafından 12.’si düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali, Türk Halk Müziği’nin Usta Sanatçısı Belkıs Akkale’yi yüzlerce seveniyle buluşturdu.

Etkinlik kapsamında sahne alan Belkıs Akkale, “Çeşm-i Siyahım”, “Dağlar”, “İlvanlım” gibi çok sayıda bilinen eserleri, vatandaşlarla birlikte seslendirdi. Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ı seçilmesinden ötürü kutlayan ve kadınların bu tür görevlerde daha fazla olmasını dileyen Akkale, tüm konuklara katılımları ve coşkularından ötürü teşekkür etti.

belkis-akkale-karabaglar-6.jpg

Akkale’ye doğa dostu fidan dikim sertifikası sunan Başkan Kınay da, usta sanatçının sesiyle, türküleriyle büyüyen bir kuşağın temsilcisi olarak onunla aynı sahneyi paylaşmaktan mutluluk ve onur duyduğunu söyledi. Karabağlar’da kocaman bir aile olduklarını vurgulayan Başkan Kınay, “Bunca derdin, sıkıntının arasında bize nefes verdiniz. İçimizi titrettiniz. Ne kadar şanslıyım ki Ulu Önderimizin gözleriyle, yüreğiyle bakan bir kadın belediye başkanı olarak sizlerle birlikteyim. Karabağlar’da kooperatifimizle, kadınlarımızın emeğiyle çok daha fazlasını yağacağız" dedi.

belkis-akkale-karabaglar-1.jpg

Adına dikilen fidanların sertifikasını Başkan Kınay’ın elinden alan Usta Sanatçı Akkale de, “Bu benim için çok kıymetli bir sertifika. Hemen götürüp ödüllerimi, sertifikalarımı sergilediğim köşenin en güzel yerine koyacağım. Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konser tüm katılımcıların İzmir Marşı’nı hep birlikte seslendirmesi ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla sona erdi.

belkis-akkale-karabaglar-13.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.