Kemalpaşa Belediyesi ve şifreli kapılar!

Kemalpaşa Belediyesi ve şifreli kapılar!

Ali Eyce yazdı; Kemalpaşa Belediyesi ve şifreli kapılar!

Yerel yönetimsin, yerel yöneticisin, halkla daima ve devamlı işbirliği içinde olmak zorundasın, vatandaşın her zaman sana ulaşabilmesi, senin de her zaman vatandaşların arasında olup, sorunları yerinde tespit edip çözebiliyor olman lazım.

İyi belediye başkanı veya iyi belediye yönetimi sergileyebilmek için.

Aksi durumda adın BELEDİYE, soyadın BAŞKAN olur!

Kemalpaşa Belediyesi'nde şifreli kapıların konulması oldukça ilginç bir uygulama olduğu kadar, tepki çeken, tepki çektiği kadar da arkasında, ne, neden, niçin, kime sorusunu da getiren bir uygulama.

Kemalpaşa Belediyesi'nde başkan yardımcılarının ve basın biriminin olduğu katın hem girişi, hem çıkışı şifreli kapılarla kapalı.

Yani öyle elini koluna sallayarak, kahveye girer gibi, belediyenin kahvehane olduğunu düşünerek, bundan 3 ay önce seçtiğin, oy verdiğin, 'benim için bunlar çalışsın' dediğin insanların yanına gidemezsin.

İcazet alman gerekiyor!

İcazeti alabilmek için de önce o seçimde seçtiğin, görevlendirdiğin insanlardan şifreleri alman gerekiyor.

O seçimde seçtiğin, görevlendirdiğin kişi ile aranda iyi veya kötü bir şeyin olması ihtimali, o şifreyi bilmene bağlı.

Öyle elini kolunu sallayarak, şifreyi bilmeden, 'Benim bir maruzatım var' deme hakkınız yok.

Siz onları seçtiniz de bakalım onlar sizi seçti mi?

Hayırdır, Kemalpaşa Belediyesi'nde şifreli kapılar neden var?' diye sorduğumuzda ilgili ve şifreli kapının arkasından gelen cevap:

"Uygulamanın kurumsal yapının oluşturulması, mali yapı ve kurum disiplininde yaşanan sorunların hızlı bir şekilde çözümü ve vatandaşlara daha hızlı ve etkili hizmet sağlanabilmesi amacıyla hayata geçirilen uygulamalardan birisi olduğu, amacın vatandaş ile belediye arasına set çekmek değil yaşanan yoğunluğu düzenlemek, işlerin daha hızlı ve düzenle bir şekilde ilerleyebilmesi olduğu ve Belediye Başkanı Türkmen’in kapısının her daim açık olduğu her gün yaklaşık 50 vatandaşla görüşme sağlamakta olduğu" yönünde.

Yazının kalıbına, imla kurallarına, yazım şekline, içerisindeki kelimelerin ağırlığına bakınca, haklılar!

Da!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, 31 Mart seçimleri öncesi gezdiği köylerde, mahallelerde, sokaklarda, caddelerde, "Öyle bir belediye başkanlığı yapacağım ki, öyle bir belediye yönetimi göreceksiniz ki, kapılara şifreler koyacağım, şifreyi bilmeyen bize, bizlere ulaşamayacak" deseydi!

Seçilebilseydi kimsenin hakkı yenmezdi.

O zaman da biz Kemalpaşalılara, "Kemalpaşalılar, başkanınız size şifreleri olan belediye binası, şifre bilmeyenin ulaşamayacağı makamlar vaad etmiş, seçerek 'olur' demişsiniz, haksızlık etmeyin" der, bu yazıyı da yazamazdık.

Bu arada biz hatırlamıyor olabiliriz, atlıyor olabiliriz ihtimali üzerine Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'e peşin peşin söz hakkı da veriyoruz.

Başkan Türkmen, 'Şifreleri olan belediye binası, şifreli makam odaları yapacağım" diye bir seçim söyleminde bulunduysa lütfen bize bildirsin, yaptığımız haksızlığı gidermesini bilecek kadar vicdan ve akıl sahibiyiz.

Ama öyle bir şey demediyse, Kemalpaşalıların tepkisini görüp, yazımızı yazmakta sonuna kadar haklıyız.

Başkan Türkmen, şifreli kapılarıyla 4 yıl 7 ay daha başkanlık yapar, tepki yerinde ve haklı olsa da kanunen buna engel bir şey yok.

'Şifre' oy olarak Kemalpaşalıların eline geçtiğinde de kimsenin "Seçim neydi? Şifre neydi?" demeye hakkı yok.

Vesselam.

mehmet-turkmen-12.webp

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.