Kemalpaşa’da ölçü ve tartı aletlerinin denetim çalışmaları hız kazandı

Kemalpaşa’da ölçü ve tartı aletlerinin denetim çalışmaları hız kazandı

Kemalpaşa Belediyesi Zabıta Ekipleri, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Ekipleri ile Bornova Belediyesi Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Memurları tarafından iş birliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında denetimler sürdürülüyor.

Kemalpaşa Belediyesi, ilçede kiraz mevsimi ile birlikte kiraz alım noktalarında ölçü ve tartı aletlerinin denetimi gerçekleştirilirken, semt pazarlarında da denetimler rutin olarak devam ettiriyor.

ADİL VE DÜRÜST TİCARET

Denetimlerde, pazarcı esnafının ve kiraz alıcılarının kullandığı tüm ölçü ve tartı aletleri dikkatle kontrol edilerek, vatandaşların haklarının korunması ve adil ticaretin sağlanması hedefleniyor. Eksik veya hatalı çalışan cihazlar tespit edildiğinde gerekli uyarılar yapılıp yasal işlemler uygulanıyor. Bu kontroller sayesinde hem üretici hem de tüketici hakları korunarak ilçede güvenilir ve şeffaf bir ticaret ortamı oluşturuluyor. İlçede denetimlerin her yıl düzenli olarak yapılması, pazarların güvenilirliğini ve kalitesini artırmaya katkı sağlıyor. Kemalpaşa Belediyesi, bu denetimlerle hem esnafın hem de tüketicinin haklarını korumayı amaçlayarak, adil ve dürüst ticaret ortamı sağlamayı hedefliyor.

1-001.jpg

‘ADİL VE ŞEFFAF BİR TİCARET ORTAMI OLUŞTURMAK ÖNCELİĞİMİZ’

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, denetim çalışmalarının önemine değinerek, “Vatandaşlarımızın huzur içinde alışveriş yapabilmesi için denetimlerimizi büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Adil ve şeffaf bir ticaret ortamı oluşturmak en büyük önceliğimizdir.” şeklinde konuştu. Başkan ayrıca, denetimlerin artarak devam edeceğini aktardı.

2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.