Kılıç’tan Genç Girişimcilere Tüyolar

Kılıç’tan Genç Girişimcilere Tüyolar

Vira Stratejik Ortaklığın Kurucusu ve Yönetim Danışmanı Senem Kılıç Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu’nun düzenlediği Ulusal Girişimcilik Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında Dumlupınar Üniversiteli öğrencilere ülkem

Çok sayıda öğrencinin izleyici olarak katıldığı konuşmada Dünya’da girişimciliğin teknolojiyle paralel ilerlediğine dikkat çeken Kılıç, Endüstri 4.0’ın ve akıllı dijital sistemlerin dünyanın geleceği olduğunun altını çizdi. Endüstri 4.0 ile birlikte nesnelerin interneti, bulut bilişim, otonom robotlar ve 3D yazıcılar ve siber-fiziksel sistemlerin üretimde hızla yerini aldığını söyleyen Kılıç, ülke olarak bir an önce Girişim 4.0’a yatırım yapmamız gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin geleceğin sanayisi olan 4.0’da yerini alması için en büyük rolün genç girişimcilere düştüğünü ifade eden Kılıç “Dünya genlinde toplam hacmi 11 trilyon Dolar olan çok büyük bir Pazar ile karşı karşıyayız. Burada iki yolumuz var. Ya Endüstri 2 ya da 3’deki gibi çağımızın teknolojisini ıskalayarak iştah kabartan genç tüketici bir ülke olacağız, ya da gerekli atılımları yaparak genç, dinamik ve üretken bir ülke olacağız. Ben ikincisini gerçekleştirebileceğimize inanıyorum” dedi.

837024bb-b51e-4cde-b82b-a79cc3f4b03e

INSTAGRAM ÖRNEĞİ

Yazılım ve donanım sektörlerinin de öneminin altını çizen Kılıç gençlere Instagram örneğini verdi. 1 milyon dolarlık bir sermaye ile 2010 yılında kurulan Instagram’ın 1 yıl içinde yaklaşık 57 milyon dolarlık bir yatımın ardından 1 milyar dolara Facebook’a satılığını aktaran Kılıç “Instagram şu an tümümüzün hayatına girmiş ve en çok kullandığımız sosyal medya uygulamalarından biri. Bizim de Türk gençleri olarak bu tür uygulamaları yazarak dünyaya ihraç etme vaktimiz artık geldi” diye konuştu.

İHTİYAÇ YARATIN

Gençlere girişimciliğe adım atmadan dikkat etmeleri gerekenler üzerine de uyarılarda ve önerilerde bulunan Kılıç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Pazarda en önemli olgu ihtiyaç olup olmadığıdır. Bir işe başlamadan önce yapacağım işe ihtiyaç var mı diye sormanız gerekir. Bu bir kurumdaki işe başvurmadan önce de geçerlidir. Önce kendinize bana ihtiyaç var mı diye sorun. Eğer size ihtiyaç yoksa kendinizi bir ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden geliştirin ve başkalarının size ihtiyacını yaratın. Milyonlarca insanın iş aradığı günümüzde bu diğerlerinden ayrılarak öne çıkmanızın en önemli yoludur. Yaratıcı taraflarınızı geliştirin ve sıradanlıktan kurtulun. Ayrıca girişimci olmak isteyen arkadaşlarımızın adım atmak istedikleri havuzda mutlaka su olup olmadığın kontrol etmesi gerekir. Unutmayın ki ihtiyacın olmadığı boş havuza atlamak sadece çakılmanıza yarar.”

Dumlupınar Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu yetkilileri Senem Kılıç’a konuşmasının ardından bir plaket takdim etti.

f250bc61-fe15-4fca-bcbc-e92ca2dab2d2

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.