Kırmızı Et Üretiminde Büyük Artış
Kırmızı et üretimi TÜİK verilerine göre büyük artış yaşadı.
TÜİK tarafından derlenen verilere göre kırmızı et üretimi geçen yılın ikinci çeyreğine göre büyük bir gelişme kaydederek 5,8 artarken bir önceki döneme göre yüzde 16,9 oranında artış gösterdi. İkinci çeyrekte kırmızı et üretimi olarak 243 bin ton gibi bir rakam verildi.
Koyun eti üretiminde de bu yılın ilk ve ikinci çeyrekleri kıyaslandığında bir önceki döneme göre yüzde 9,6 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 düşüş kaydetti. Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 13,5, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 arttı. Söz konusu dönemde kırmızı et üretimi 270 bin ton oldu. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilenlerin miktarı ise 153 bin ton olarak gerçekleşti. Koyun eti üretimi TÜİK tarafından bu yıl 23 bin ton olarak tahmin edildi.
Toplam kırmızı et üretimi, yılın ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 472 bin 346 tondan 507 bin 689 tona yükseldi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.