Kocaer Çelik’in 2023 Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

Kocaer Çelik’in 2023 Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı

Yıllık 800 bin ton üretim kapasitesi ve 140’tan fazla ülkeye ihracatı ile Türk demir çelik sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan Kocaer Çelik’in 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı.

Yıllık 800 bin ton üretim kapasitesi, 140’tan fazla ülkeye ihracatı, 3 çelik profil üretim tesisi, 1 servis merkezi ve 1 galvaniz tesisi ile Türk demir çelik sektörünün en güçlü şirketleri arasında yer alan Kocaer Çelik’in 2023 yılı Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı.

Kocaer Çelik’in yürüttüğü faaliyetleri, sorumluluk alanları, kurumsal ve sürdürülebilirlik stratejisi, yönetişimi ve performansının yer aldığı rapor; Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Prensipleri’ne (UNGC) ve GRI (Global Reporting Initiative-Küresel Raporlama Girişimi) standartlarına uygun olarak hazırlandı.

Şirketin 2022 yılı Sürdürülebilirlik Raporu, demir çelik sektöründe ilk kez dünyanın en prestijli iletişim ödüllerinden ARC Awards 2024’te, "Design/Graphics: Sustainability Report: Americas & Europe" kategorisinde Altın Ödül’e layık görülmüştü.

hakan-kocaer-1.jpg

“HAYAT POZİTİF, KARBON NÖTR”

“Hayat Pozitif, Karbon Nötr” sloganı ile yayınlanan rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, geçen yıl sürdürülebilirlik stratejisini daha da geliştirerek çevresel, sosyal, yönetişim alanında karbon nötr hedefleri ile dikkat çekici başarılar elde ettiklerini söyledi.

Şirketin tükettiği enerjinin üçte birini, İzmir Aliağa’daki üretim tesislerinde bulunan 9.2 Megavat (MW) kurulu gücündeki çatı tipi Güneş Enerjisi Santrali’nden (GES) sağladığını vurgulayan Hakan Kocaer, Kocaer Çelik’in iştiraki olan Kocaer Enerji A.Ş tarafından Aydın’ın Kuyucak ilçesinde yatırımına başlanan 24 MW’lık jeotermal enerji santrali projesi kapsamında sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

EKONOMİK VE ÇEVRESEL DÖNÜŞÜM

Jeotermal yatırımın devreye alınmasıyla birlikte üretim tesislerinde elektrik ihtiyacının yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan karşılanmasının planlandığını ve kapasite fazlası enerjinin satışının gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Hakan Kocaer, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Stratejilerimizde gelecek için belirlediğimiz sürdürülebilirlik yolculuğunda hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projeler ile karbon nötr olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, kaynak verimliliği, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji yatırımlarımızla çevreye duyarlı ve maliyet etkin prosesler geliştirirken; dijital dönüşüm, yüksek otomasyon ve robotikleşmeyi odağına alan projelerimizle kayıpların önüne geçiyor ve iş sürekliliğini sağlıyoruz. Sürdürülebilir iş stratejilerimiz, rekabet gücümüzü artırarak müşteri sadakatini güçlendirirken, yatırımcı güvenini de pekiştiriyor. Ayrıca, inovasyon ve döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda atık yönetimi ve su verimliliği projelerimizle yeni iş fırsatları yaratıyor, uzun vadede kârlılığımızı artırmaya yönelik adımlar atıyoruz. Tüm bu projelerle; 2030 yılına kadar ‘Kapsam 2’ emisyonlarının, 2050 yılına kadar ‘Kapsam 1’ ve ‘Kapsam 3’ emisyonlarının sıfırlanmasını hedefliyoruz. Doğal kaynakların verimli kullanılması kapsamında yapacağımız projeler ile su deşarj miktarımızı ve birim üretim başına su kullanımımızı 2023 yılını baz alarak yüzde 17 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Fabrikalarımızda oluşan evsel atıkların kompost makinesinde işleme tâbi tutarak toplamda 9.125 litre organik atığı değerlendirerek yıllık 2.740 litre kompost (organik gübre) elde ettik. Aynı zamanda yemek öncesi ve sonrası atıklardan bir ileri aşama olan sokak hayvanları için mama projemizi de devreye aldık. Çevresel performansımızın önemli bir unsuru olarak sıfır atık yönetimi ve döngüsel ekonomi ilkelerini benimsedik. Su ve enerji verimliliği projelerimizi de bu çerçevede geliştiriyoruz.”

2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nda ilk kez “Çifte Önemlilik” analizinin gerçekleştirildiğini de sözlerine ekleyen Hakan Kocaer, “Kocaer Çelik olarak sadece yarattığımız finansal değerlere değil, gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel ve sosyal etkileri de ölçüyor ve sistematik yönetimine büyük önem veriyoruz. Sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi ve yeşil dönüşüm gibi kavramları, rekabetçi yapımızın vazgeçilmez unsurları olarak görmekte ve kabul etmekteyiz” dedi.

RAPORU İNDİREN HER KULLANICI İÇİN TEV VE LÖSEV’E BAĞIŞ

Kocaer Çelik, sürdürülebilirlik anlayışını topluma katkı sağlayan bir yaklaşımla bütünleştiriyor. Bu kapsamda Sürdürülebilirlik Raporu’nu web sitesinden indiren her kullanıcı için Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Lösemili Çocuklar Vakfı’na (LÖSEV) bağışta bulunan Kocaer Çelik, bu bağışlarla eğitim ve sağlık alanında topluma katkıda bulunma kararlılığını da sürdürüyor.

kocaer-celik-surdurulebilirlik-raporu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.