Kocaer, Verimlilik Proje Ödülleri’nde birinci oldu
KOCAER SEKTÖRÜNDE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI
Türkiye demir-çelik sektörünün en büyük yapısal çelik üreticilerinden Kocaer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği 2017 Verimlilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen Verimlilik Proje Ödülleri’nde pek çok dev markayı geride bırakarak Büyük Ölçekli İşletmeler Ar-Ge Kategorisi’nde birinci seçildi. Ford Otosan, Vestel, Eczacıbaşı gibi şirketlerin projeleri ile yarışan Kocaer, birincilik ödülüne layık görüldü. Kocaer, demir-çelik sektöründe bu ödülü kazanan ilk firma oldu.
Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ödül töreninde birincilik ödülünü T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ den alan Kocaer Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer,
“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, verimlilikle ilgili yaptığı bu çalışmalar ülkemizin rekabet gücünün artırılması için büyük önem taşıyor. İşletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projelerin teşviki için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar, biz sanayicilerin motivasyonuna da önemli katkı sağlıyor.” diye konuştu.
SEKTÖRDEKİ İLK AR-GE MERKEZİ
Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Kocaer, Markalaşma, inovasyon ve Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Bu vizyonla, Bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezi’ni sektöre kazandırmış olmanın yanı sıra sektörün öncülerinden biri olarak Turquality programına da dahiliz. Ülke olarak hedeflediğimiz gelişmişlik seviyesine ve küresel ölçekte hak ettiğimiz yere verimlilik, performans odaklılık ve mükemmelliği önceleyen bir yaklaşımla ulaşabileceğimize inanıyoruz. Bu inanışla, sektörümüze katkı sağlayacak gelişmeleri takip ve öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.
REKABET İÇİN YENİ ÜRÜNLER GELİŞTİRİLİYOR
2017 yılının ikinci yarısında, ürün gamında yaratacakları inovasyonu kapsayan yatırımları devreye alacaklarını vurgulayan Kocaer, “Ar-Ge merkezimizde sahip olduğumuz teknik ve mühendislik bilgi birikimini, akademik çevrelerle örnek teşkil edecek üniversite-sanayi işbirliği ürünü projelere dönüştürüyoruz. Yeni nesil kalite çelikler, modern ve verimli üretim teknikleri, Türkiye’de üretimi olmayan bir nevi ithal ikamesi sağlamak amaçlı ürün geliştirme projeleriyle çelik dışı ileri teknoloji malzemeleri geliştirmeye yönelik yatırım çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyoruz. Tüm bu gelişmeler, bize dünya çapında rekabet edebilme yeteneği kazandırıyor” diye konuştu.
TURQUALITY İLE GLOBAL REKABET GÜCÜ
Yaklaşık 130 ülkeye yaptıkları satışlarla dünyanın her noktasında bulunduklarını anlatan Kocaer,
“Global pazarlarda güçlü bir Türk markası olarak daha fazla yer almayı hedefliyoruz. Markamızın yurt dışı piyasalardaki imajını, itibarını, pazar payını süreklilikle geliştirmede, şüphesiz dahil olduğumuz Turquality programının katkısı çok önemli. Enerji, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, yapısal çelik sektörlerinde yurt dışı ve yurt içindeki birçok büyük projede ürünlerimiz tercih ediliyor. Değişen taleplerle, nitelikli kalitelerde ve özel ebatlarda üretimlerimiz Ar-Ge merkezimizin desteğiyle ilerliyor. Aldığımız bu ödülü de bu nedenle çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.