Kokuyor diye yemiyoruz ama faydaları saymakla bitmiyor!
Karaciğer yağlanmasını önlüyor, bağışıklığı güçlendiriyor...
Seveni olduğu kadar sevmeyeninin de bir o kadar çok olduğu işkembe çorbasının, sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Kokusu ve görünüşü itibariyle tüketmeye çekindiğiniz, işkembe çorbasının faydalarını duyduktan sonra bir daha hep içmek isteyeceksiniz.
İşkembe çorbası geçmişten günümüze kadar gelen lezzetli çorba tarifleri arasında yer almaktadır. Osmanlı zamanında Rumeli'de yaşayan ve İstanbul’a göç eden Arnavut ve Bulgarlar tarafından getirilmiştir.
İşkembe çorbası çoğu kişi tarafından koktuğu için ve hayvanın işkembesi olduğu için çoğu zaman tüketilmeye çekinilir.
Ancak kışın içilen işkembe çorbasının sağlığımıza olan faydalarını duyduktan sonra bir daha hep işkembe çorbası içmek isteyeceksiniz.
- İşkembe çorbasının içeriğinde yer alan mineraller ve çinko, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle kışın oluşan enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı olmaktadır.
- İşkembe çorbasına aroma vermek için kullanılan sirke ve sarımsak, işkembe çorbasının faydalarını iki katına çıkartmaktadır.
İşkembe çorbasının içerisine katılan sirke ve sarımsak, kendinizi daha dinç hissetmenizi sağlar ve neredeyse tüm hastalıkların vücudunuza girmesini engeller.
- İşkembede bol miktarda bulunan B12 vitamini, protein sağlayan kırmızı kan hücrelerine oksijen taşınmasına yardımcı olur.
- İşkembe çorbasının içerisinde yer alan glutamin, probiyotikler ve jelatin sayesinde metabolizmayı hızlandırarak, karaciğer yağlanmasının önüne geçer.
- Aynı zamanda işkembenin İçerisinde yer alan yüksek miktardaki selenyum sayesinde vücudun serbest radikallerden korunmasına yardımcı olmaktadır. Bu özelliğe sahip olmasından dolayı kanser ve diğer ölümcül hastalıklardan koruduğu bilinmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.