Konak Belediyesi Dijital Arşiv Projesini büyütüyor
Konak Belediyesi’nin, Konaklılara daha hızlı, güvenli ve etkin hizmet için hazırladığı proje kapsamında belediye arşivinin sayısallaştırılarak elektronik ortama taşınacağı Dijital Arşiv Projesi büyüyor.
MEDYA EGE - Konak Belediyesi’nin, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından 2022 yılı Kamuda Dijital Dönüşüm Mali Destek Programı kapsamında hazırladığı ve 25 proje arasından ilk sekize girerek hibe desteği almaya hak kazanan Konak Belediyesi Dijital Arşiv Projesi uygulaması büyüyor.
Konak Belediyesi arşivinin dijitalleşmesine yönelik gerekli altyapının oluşturulması ve teknoloji tabanlı uygulamaların yaygınlaştırılmasını sağlayan proje kapsamında ilk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşivi dijital ortama taşınıyor. Arşivdeki belgelerin sayısallaştırılması, sayısallaştırılan klasör ve dosyaların indekslenmesi sürerken sayısallaştırılan dosya ve klasörlerin fiziki düzenlemesi de yapılıyor. Arşivin dijitalleşmesiyle birlikte fiziki ortamdaki belge ve dosyaların Arşiv Yönetim Sistemi Programı ile elektronik ortamda, güvenli ve sistematik bir şekilde saklanması ve yönetilmesi sağlanıyor.
Belediye tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada “Konak Dijital Arşiv Projemiz başarıyla sürüyor. Belediyemizin fiziki ortamdaki belge ve dosyalarını Arşiv Yönetim Sistemi Programı ile elektronik ortama taşıyoruz. Belgeye ulaşımı hızlı ve güvenli hale getiriyoruz” ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur projeye ilişkin "Dijitalleşmenin, hayatın her alanına yayıldığı bir çağda yaşıyoruz. Özellikle pandemi döneminde ve sonrasında dijitalleşme hareketi daha da hız kazandı. Biz de Konak belediyesi olarak, vatandaşımıza daha iyi, daha hızlı, güvenli ve etkin hizmet sağlayabilmek ve çağı yakalamak için çeşitli projeler üretiyoruz. Bunlar arasında en çok ihtiyaç duyulanlardan biri de arşivimizin dijitalleşmesiydi. Güzel bir proje hazırladık. İZKA’ya başvuran 25 proje arasında ilk sekize giren 7.264.000 TL bütçeli projemiz hibe desteği aldı. Merkezimizi kurduk ve nisan ayında çalışmalara başlandı. Önceliği, ciddi bir arşive sahip olan İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze verdik. Bu müdürlüğümüzün arşivinde yer alan yaklaşık 60 bin ada paftanın arşivini, yıl sonuna kadar dijitale geçirmeyi hedefliyoruz" demişti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.