Konak Belediyesi'nden kadın sağlığına büyük destek!

Konak Belediyesi'nden kadın sağlığına büyük destek!

Konak Belediyesi, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserinde erken teşhis için ilçede başlattığı tarama seferberliğini sürdürüyor. KETEM işbirliğinde yürütülen sağlık taramasından, Konak'ta ikamet eden tüm kadınlar yararlanabiliyor.

MEDYA EGE - İlçede hayata geçirdiği sağlık hizmetleri ile yüzleri güldüren Konak Belediyesi, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserinde erken teşhis konulabilmesi için ilçe genelinde tarama seferberliği yürütüyor.

'Erken teşhis hayat kurtarır' sloganından hareketle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile yürütülen iş birliği kapsamında ilçe sınırları içerisinde ikamet eden kadınlar, ücretsiz servislerle test taramasına götürülüyor.

Erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen uygulama, muhtarlıklar kanalıyla organize ediliyor. Kanser taramasından özellikle sağlık hizmetlerine erişimde güçlük çeken kadınların yararlanması hedefleniyor.

konakli-kadinlara-once-egitim-sonra-kanser-taramasi-3jpeg-09-05-2024-13-52-08.jpeg

Konak Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan bu çalışmayla Konak ilçe sınırları içinde ikamet eden; 30-65 yaş arası kadınlar smear testi ile HPV-DNA testi, 40-69 yaş arası kadınlar mamografi testi ile meme muayenesi ve 50-70 yaş arası kadınlar dışkıda gizli kan testi ile kolonoskopi uygulamalarından ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor.

Testlerle ilgili detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, bağlı bulundukları muhtarlıklara başvurabiliyor.

gyoq7dmw0aau1uz.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum