Konak'ta çocuklar sokak kültürü ile büyüyor

Konak'ta çocuklar sokak kültürü ile büyüyor

Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliği, Tınaztepe Mahallesi'nde devam etti. Etkinlik ile Konaklı çocuklar, sokaklarda özgürce oynamanın tadını çıkardı.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi, çocukların sokaklarda özgürce oyunlar oynayabilmelerine olanak tanıyan ve geleneksel sokak oyunlarını yeniden canlandıran ‘Mutlu Çocuklar Sokağı’ etkinliklerini devam ettiriyor. 'Çık Dışarıya Oynayalım' sloganı ile hayata geçirilen 'Mutlu Çocuklar Sokağı' etkinliklerinin bu haftaki durağı Tınaztepe Mahallesi oldu.

gye6b6qxoaajbmp.jpeg

Tınaztepe Mahallesi 637. Sokak'ta gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar sokağın tadını doyasıya çıkardı.

Gün boyu süren birbirinden çeşitli ve eğlenceli etkinlikler kapsamında, mahallede yaşayan çocuklar için çiçek dikim atölyesi, çevre atık bilgilendirme atölyesi, yüz boyama atölyesi ve balon dağıtımı yapılarak, zeka oyunları, tahta/lego, yapboz oyunları, ip atlama, hulahop, çuval yarışı, mendil kapmaca, istop ve bilgili seksek oyunları oynandı. Ayrıca çocuklara sporu sevdirmek ve bu alanda alışkanlık kazandırmak amacıyla, basketbol, minyatür kale futbol, voleybol, badminton oyunları da etkinlikler arasında yer aldı.

gye6b6nwoaa9kaa.jpeg

Sosyal medya hesabından etkinliğe dair paylaşımda bulunan Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, şu ifadeleri kullandı:

"Derslerini bitiren çocuklarımız trafiğe kapalı sokağımızda özgürce dans ettiler, spor yaptılar, eğlenceli ve eğitici aktiviteler eşliğinde keyifli bir gün geçirdiler. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla oyunlar oynayarak sosyalleştikleri, yaratıcılıklarını geliştirdikleri Mutlu Çocuklar Sokağımızda haftaya buluşmak üzere."

gye6b6oxwaay9hy.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.