Konya’nın lezzetleri Çekmeköy’de
Konya Mutfağı deyince akla gelen lezzetler olan Etli Ekmek ve Mevlana Pidesi, Çekmeköy’de açılan Selçuklu Konya Mutfağı’nda meraklılarının beğenisine sunuluyor.
Menüsünde Konya’ya özgü lezzetlere, doyurucu bir çeşitlilikte yer veren restoranda Etli Ekmek ve Mevlana Pidesi’nin yanı sıra Bıçakarası Pide, Bamya Çorbası, Arabaşı Çorbası gibi özel tatlar da bulunuyor.
Yerli üreticiden tedarik edilen ürünlerle, yörenin en sevilen kebaplarını hazırlayan Selçuklu Konya Mutfağı Konya Fırın Kebap, Konya Tirit Kebabı, Konya Çömlek Kebap gibi damak çatlatan kebaplarının dışında bölgeye özel tatlılarıyla da dikkat çekiyor. Sac Arası Tatlısı, Sütlü İncir Tatlısı, Karışık Selçuklu Tatlısı, mekânın denemeye değer tatlıları arasında.
Kalabalık aileler ve iş toplantıları gibi organizasyonlara yönelik olarak tasarlanan Selçuklu Konya Mutfağı’nda hem yemekler hem de mekânsal detaylar büyük bir dikkat ve özen barındırıyor.
İçinde geniş bir çocuk oyun odasına yer veren restoranda haftanın yedi günü ve servis saati boyunca Konya Köy Usulü Serpme Kahvaltısı sunuluyor. Konya lezzetlerinden Sıkma, Sündürme, Beyaz Kiraz Reçeli gibi lezzetlerin yer aldığı kahvaltı Ceviz Reçeli, Çörekotlu Tulum Peyniri gibi farklı yöre tatlarıyla 30’un üzerinde kahvaltılık servis ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.